17-åringen fra Lakselv er overlykkelig etter at hun gikk videre i Idol. Nå grugleder hun seg til å opptre live på TV2. Hun begynner i høst på sitt andre år på musikklinjen i Alta, men oppholder seg for tiden hjemme i Lakselv på grunn av den pågående lærerstreiken.

– Etter at jeg er ferdig på gymnaset i Alta håper jeg å begynne på LIPA – også kjent som Paul McCartney-skolen. Den ligger i Liverpool i England, sier 17-åringen, som imponerte stort under både UKM i Alta og ikke minst under åpningen av bluesfestivalen i juni.

– Hvordan var det å synge på Idol-autition?

– Jeg har jo flere ganger stått på en scene, men det var utrolig nervepirrende å synge foran et dommerpanel. Idol-dommerne var veldig greie, men det var veldig skummelt. Heldigvis gikk jeg videre og det er bare helt utrolig kult. Hele Norge ser jo på programmet og da forstår nok alle at det er nervepirrende, ler Tara, som fikk fram latteren da hun flekset med magen etter sin opptreden. Et triks som kom overraskende både på dommere og tv-seere.

Se Taras audition i vinduet øverst!

Hun håper nå å bli med videre til livesendingene etter at dommerne har plukket sine favoritter som skal få synge live på TV2.

– Jeg håper selvsagt at jeg blir plukket blant alle de gode deltakerne. Det er dog veldig mange flinke talenter som er med i år, sier hun ydmykt.

Uansett hvordan det går videre i Idol,så håper Flåten Nicolaisen å gi ut et eget album.

– Jeg har sunget siden jeg syv år og det var som 12-åring at jeg oppdaget at jeg hadde en ganske bra sangstemme. Jeg lager også egne låter, og drømmen er, som for alle andre sangere, å få gitt et album. Jeg liker best å synge blues og rock, men jeg hører på det meste, og mine norske forbilder er blant annet Sivert Høyem, Jonas Alaska og Odd Nordstoga. Jeg liker med andre ord det meste innen musikk, sier hun.

Den talentfulle 17-åringen var også i fjor med på Norske Talenter, som gikk på TV2. Og det var her Idol-eventyret startet.

– Etter at jeg hadde sunget på Norske Talenter så kom en produsent bort og ba meg søke til Idol. Og like før min audition i Tromsø, ble jeg oppringt av den samme produsenten, og det er hovedgrunnen til at jeg ble med. Og da er det jo ekstra gledelig at jeg gikk videre, sier Flåten Nicolaisen.