Festivalkoordinator for Finnmark internasjonale litteraturfestival, Sunniva Knutsen, lokker nemlig med nesten 50 ulike arrangement under festivalen i Alta.

Stort mangfold

– Så langt har vi booket inn 47 klare arrangement. Det er alt fra møter med forfattere, konserter og teaterforestillinger. Alt dette skal skje i Alta fra 19. til 22. november, og vi holder faktisk enda på å booke inn flere typer aktiviteter – som skal spikres fast de neste ukene, sier Knutsen, som onsdag gjestet byen for for å se nærmere på fasilitetene og møte med aktuelle arrangørplasser.

– Jeg har møtt og besøkt flere av plassene i Alta hvor arrangementene skal foregå, og jeg er veldig glad for all støtte og den positive samarbeidsånden som dere har her i Alta, sier hun.

Håper på oppslutning

Da litteraturfestivalen ble arrangert i Alta i 2010, var 2.500 besøkende innom, og Knutsen håper enda flere kommer denne gang.

– I  2012 gikk festivalen av stabelen i Kirkenes, og der var det 3.800 publikummere innom. I og med at Alta har mange flere innbyggere, så burde flere enn det var i Kirkenes – ta turen innom . Det er jo en sjelden og gylden mulighet til å oppleve forfattere på nært hold og en flott møteplass for alle som er interessert i litteratur. Årets tema er tid og under festivalen skal vi i tillegg til å presenter nordisk og internasjonal litteratur, også vise Finnmarks mangfold med kvensk, samisk og russisk litteratur, sier Knutsen.

Ulike billetter

Også denne gang kan man kjøpe både festivalpass og dagspass til de ulike arrangementene. Allerede nå legges billettene ut for salg, blant annet på Alta bibliotek.

I år skal Aslak Sira Myhre, som er utnevnt til nasjonalbibliotekar, åpne festivalen.

– Åpningen skjer i Alta kultursal og da blir det i tillegg til åpningstalen til Aslak Sira Myhre også konsert med Ensemble Noor og oppvisning med  DanseArena Nord. Dette arrangement er gratis for alle, og med rundt 50 arrangement i stort og smått som skal foregå over fire dager i Alta, så garantere jeg at det kommer til å bli masse innhold for alle aldersgrupper og noe for enhver smak, sier Knutsen.