Alta-gitaristen John-Kåre Hansen firer ikke på kravene, uansett hvilket konsept han måtte begi seg ut på. Her lar han den varme og distinkte gitartonen danse følsomt av gårde, i krysningen mellom tradjazz og naturmystikk fra nord.

Hansen har i bandet Nest skrevet stadig sterkere låter, med helt personlige signaturer. Der har vokalen til Anita Johnsen vært melodibærer med stort hell. Med Northern Consept blir det flere muligheter for leken instrumentering. Det må det være rom for, men det er stramt og eksakt gitarspill som dominerer. Samtidig blir melodilinjene rammet inn av en herlig kontrabass, som både er rytmebase og utgangspunkt for herlige og groovy riff. Som på tittellåten Days.

Mange lar seg skremme av merkelappen utilgjengelig, med John-Kåres gitarspill er nærmest radiovennlig og har ørebalsamkaliber på nivå med Mark Knopfler. I sjangeren må det tåles musikalske utflukter, men de bør ikke skremme noen. Derimot bør samspillet være forlokkende, som på lekne Alta der presisjonen er hundre prosent.

Rolf Edm. Lund