Akkurat som i fjor var det rift om billettene og smekkfullt hus i Nordlyskatedralen, da Altaposten, Thon og den feirete trompetisten Ole Edvard Antonsen inviterte til førjulskos. Denne gangen med dobbel dose stemmeprakt fra Elisabeth Andreassen og Didrik Solli-Tangen.

Når butikkene forlengst har lagt ut julemarsipanen og treet er tent, skulle det bare mangle at ikke Ole Edvard Antonsen sørget for desemberstemninger i november. Det måtte likevel 3-4 låter til før varmen spredte seg i forsamlingen, men da var suksessen til gjengjeld forseglet.

Det ble selvfølgelig én og en halv time med vellyd i kirka. Det skal noe til for at en så helproff trio snubler i vokalfeller eller musikalske tråder –  og hovedpersonen selv var ikke snauere enn at han sang duett med «Bettan» uten å dumme seg ut.

Litt av kunsten er å kombinere humor med den varme som tilhører tiden vi er inne i. Da smelter selv en istapp med begrenset interesse for musikk. Mandag kveld var det sanger og vokalprestasjoner i alltid betagende «Gabriellas song» og klassikeren «O helga natt» som virkelig fikk følelsene til å presse på. Både Andreassen og Solli-Tangen ga kraft og  innlevelse til to sangskatter, som har blitt tolket på mesterlig vis mange ganger før. Det gjør det ekstra krevende.

Antonsen selv har vært gjennom et tøft år med helseproblemer, men det påvirket verken spillet eller den lune stilen han behersker så godt. Gode musikere i ryggen forsterker opplevelsen, ikke minst Per Hillestad på perkusjon som lar rytmene danderes perfekt i lydbildet.

Det hele ble også i år avsluttet med allsang på «Deiling er jorden», kanskje den fineste av alle julesanger. Noen forventet nok et ekstranummer, men måtte nøye seg med dype bukk.

Vi tør påstå at de fleste fikk påfyll med julestemning og setter pris på en ny førjulstradisjon med glitrende musikere og stemmer.