Myrland som måtte avlyse Høstprell på Kvenvikmoen, men er klar for to konserter i Alta denne helgen. Begge på Galleri Alta fredag og lørdag.

– Jeg er kommet i form igjen etter en lengre tids sykdom. Jeg har også gjennomført en stor operasjon i foten, så nå er jeg endelig klar for å spille for altaværingene. Operasjonen har gått bra. Etter å ha haltet i over 40 år, så er det litt rart. Gutta i bandet sier de ser det er meg som kommer gående, men at det liksom ikke er meg, ler Myrland.

Som å komme hjem

Fanskaren i Alta er han veldig glad for.

– Det å komme til Alta er som å komme hjem, ettersom jeg har spilt så mye i byen de siste årene for et entusiastisk publikum. Jeg var veldig lei meg da jeg måte avlyse Høstsprell – for den jobben hadde jeg gledet meg stort til, sier Myrland og tilføyer:

– Jeg har også slitt med kols i over 30 år. Kolsen holder jeg i sjakk med å trene hver dag, sier Myrland.

– Er det derfor du har så mørk «whiskystemme»?

– He-he, nei, faktisk ikke. Jeg kom i stemmeskifte da jeg var veldig ung og de voksne brukte å si: Se, der kommer den lille gutten med den dype mannsstemmen, ler Myrland.

Blodferske låter

Under spillejobbene i helgen skal han spille helt nye låter.

– Jeg har skrevet masse nytt, som skal være med på en ny plate som jeg skal gi ut neste år. Flere av disse skal vi prøve ut i Alta denne helgen, så det blir spennende. Jeg har vel gitt ut rundt 15-16 plater, så jeg skal spille fra hele kartoteket mitt, sier Myrland.

Han feirer 40 år som artist neste år, og det skal markeres på flere måter. Han første plate som het «Isbål» kom ut allerede i 1976.

– Det som er spikret, er at jeg skal gi ut et helt nytt album. Men, vi diskuterer om jeg også skal komme med samlealbum eller et dobbeltalbum – med nye låter. Hvis vi skal gi ut en samleplate så har jeg lyst til å spille inn alle låtene på nytt. Men hva vi gjør er ikke bestemt enda, sier Myrland.

– Det jeg kan si er at jeg og bandet mitt Vante Folk er i storform, så vi skal gi jernet hele helgen, lover Myrland.

– Vår Johnny Cash

Konsertene går av stabelen på Galleri Alta, som daglig leder Terje Ramstad nå kaller for Tøffe Tider. Da ble det åpnet konkurs i boet til Galleri Alta, etter en melding fra Brønnøysundregistrene. Nå er tidene som forening historie

– For de som lurer så er det fortsatt litt aktivitet hos oss nå og da. Nå har vi endret navn til «Tøffe Tider» som arbeidstittel, og arrangør for konserten er Torger Larsen som driver et PA-firma. Vi har ikke forhåndssalg, men selger billetter i døra til begge konsertene. Sist KM Myrland var hos oss var det stinn brakke. Han er Norges svar på Johnny Cash og han siste skive er etter min mening hans aller beste, så jeg håper det kommer like mange som sist, håper Ramstad.