Mens vi er vant til å høre korps og kor opptre sammen eller hver for seg i juletiden, er det ofte etter den tradisjonelle og velfungerende lesten.

Hvis du går du til Jan Arild Sørnes og Nils Anders Mortensen for en dose Soulful Christmas får du mange av de samme låtene, men i en juleinnpakning med nye og spennende farger.

Soul og jazz-arrangement av kjente låter funker på grunn av musikerne. Ikke minst sørger stjernepianisten Nils Anders Mortensen for å stjele mye av showet. Soloen på Silent Night, Holy Night er bare litt av det alle fortjener alle å høre. Til tider lurer man på om den klassiske musikeren har havnet på feil hylle. De sterke soloene og akkompagnementet gjør at vi bare savner et kraftig kor og noen heftige halleluja.

Nytt repertoar

Ved siden av Andersen er Dag Jarle Nilsen og Einar Leinonen også stødig på plass, om enn bevæpnet med mindre solomateriale.

Helt nytt i år er bidragene fra Marit Karlsen, korentusiasten og sangeren som fikk vist seg fra sin aller beste side lørdag. Det er herlig å se og høre henne utfolde seg i låter hun selv får velge med musikere av dette kaliberet.

Holy Night får det til å svinge i Elvebakken kirke, men etter hvert bidrar hun med låter vi ikke hører ofte i julekonserter. Oh Come Emanuel er stemningsfull og vakker mens Christmas At Sea blåser oss nesten ut av lokalet. Sistnevnte låt er gjort kjent av Sting, men versjonen vi hørte denne helga skal selv han slite med å matche.

Bør spilles inn

Jan Arild Sørnes er verten som holder trådene samlet denne kvelden og konserten bærer soulentusiastens preg hele veien gjennom. Han åpner showet med White Christmas og gir varme ord mellom låtene og veksler på å ta hovedrollen med Karlsen. Miksen av vokalister er en vinner, og det samme er kombinasjonen av golden oldies og nye og spennende låter og arrangement.

Vi anbefaler Sørnes å spille inn årets show så raskt som mulig. Lørdag fikk vi nemlig høre flere låter som virkelig tok publikum med storm.

Var du blant de rundt 50 tilhørerne vet du hva vi snakker om, mens resten fremdeles kan få høre konserten på Barila 19. desember. Det bør du gjøre.

FAKTA:

Konsert/ A Soulful Christmas

Elvebakken kirke  på lørdag

Publikum: Rundt 50