Det er lørdagen som er den virkelige festdagen når det er revy i Talvik, men fredag ble det også jubelstemning i samfunnshuset.

  • Se bilder fra revyen øverst i saken.

Talvikrevyens egen vri på utbyggingen av frimurerlosjens lokaler i Kaiskuru var det første nummeret som dro tung latter i salen. Varianten av fortellingen om Karius og Baktus endte denne gangen med alkoholiserte bestikkelser til kommunen og ikke tannlegebesøk.

Men første akt sleit med å komme skikkelig i gang. En lang monolog om folkeskikk i Finnmark Dagblad og Altaposten hadde et godt budskap, men var noe lang og famlende.

Vi likte også godt den tradisjonelle duetten der barn av revydeltakerne deltar på scenen sammen med sitt opphav. I år var det Helene Todal som sang flott sammen med mamma Lindis. Her hørte vi teksten godt, men dette var ikke like lett i allsang med mange på scenen hvor det til tider var vanskelig å tyde teksten.

Oppturen

Etter en rolig start på revyen kom gullkornene i stor fart etter pausen og undertegnede hadde store problemer med å holde kamera stødig mellom latterkulene.

En heftig dans med romfolket, til tonene av Gangnam Style, var flott å se på, men også her sleit vi litt med å tyde teksten.

10. klassingene var også med i år og et morsomt legebesøk der det var noe forvirring rundt kastraksjon og vaksinasjon sørget for god latter hos de oppmøtte.

Så begynte oppturen for alvor. Unni Jensen er blant de mange i revylaget med en utrolig mimikk, og sammen med Alf-Harald Strand sørget de for et uforglemmelig møte hos optikeren. Vi har sittet i stolen og blir bedt om å ”si fra om du ser bedre nå, eller nå?” kjente oss igjen med en gang.

Hysterisk fotoshoot

Om gjengen på scenen var nervøse eller ikke var som vanlig vanskelig å få øye på fra publikumsplass i Talvikrevyen. Spillegleden trumfer alt hos revylaget som sjarmerer voldsomt gang etter gang.

Gjengen skal også i år til norgesmesterskapet i revy og det er mange nummer å ta med seg til konkurransen i år. Røykeslutt-sangen var blant undertegnedes favoritter der Gro Sørensen sto i spissen.

Kveldens høydepunkt var imidlertid en fotoshoot der målet var å skyte lettkledde bilder til bruk på Facebook. Du trengte ikke ha sett det som rører seg på sosiale medier av glamourshots for å le deg skakk av gjengen som med en god dose selvironi ga alt i sketsjen som bør vinne det som er av revypriser landet rundt.