Søndag kveld avsluttet folkrockbandet Violet Road fra Nord-Troms sin mini-turné gjennom Nord-Sverige og Vest-Finnmark. Selv om det var søndag, og selv om det var konsert samme sted kvelden før, presset bortimot 100 musikkinteresserte seg inn på lille Barila Pub.

Etter mange konserter i Alta de siste årene kan Violet Road trygt kalles Altavenner. Cup-nederlaget i forrige uke var, om ikke glemt, så i hvert fall tilgitt. Og det var til sine egne Violet Road kom. Maken til publikum er det lenge mellom hver gang man opplever. Svært lenge.

Trampeklapp

Violet Road gikk på scenen presist til oppsatt tid. Som alltid åpnet de konserten med den enormt sterke låta Crazy As Can Be og høstet umiddelbart trampeklapp på grensen til ovasjoner. Derfra og ut ble det en bortimot to timers triumfferd. Dette skulle bli konserten der ørepropper trengtes. Ikke fordi musikken var øredøvende, men jubelen fra publikum.

Tydelig beruset av sitt entusiastiske publikum sang og spilte hovedvokalist Kjetil Holmstad-Solberg og brødrekoret Rundberg stadig bedre, og de bød på seg sjøl i bøtter og spann. Samtidig holdt de publikum i sin hule hånd. I de mest rolige partiene, og under de mest såre tekstene, var det stille som i en kirke.

- Utrolig bra, sa bassist Hogne Rundberg til Altaposten etter konserten.

- Publikum fulgte oss og lyttet intenst, uansett. Det er nok fordelen ved å spille på en søndag. Folk er ikke så fulle, sa Rundberg.

Musikalsk elitedivisjon

Som live-band spiller Violet Road definitivt i toppen av norsk elitedivisjon, uansett sjanger. Bandet unte seg knapt en pause, bortsett fra da trommis Herman Rundberg måtte hente reservedeler i bandbussen, etter å ha slått hull på skarptromma.

I deler av lokalet sto folk som sild i tønne, og temperaturen nærmet seg 30 grader. Etter at første runde med ekstranumre var unnagjort, krevde publikum enda en runde. Og Hogne Rundberg sa svært så treffende:

- Det er så fullt at vi ikke kommer oss ut uansett, gutter. Vi kan like godt fortsette å spille!

Godt lokale

Nok en gang viste Barila seg å være perfekt sted til intime musikkopplevelser av ypperste kvalitet. Lyden var god, selv om Violet Road er et 5-manns orkester.

De søkksvette bandmedlemmene ble etter konserten alle sammen værende i lokalet og minglet, helt til puben stengte.

Et ekstra pluss for 18 års aldersgrensa. Tenåringene var minst like begeistret som 60-åringene. Og det hele for inngangspengene til en samme pris som en billett på kino.

Ingen som var der, kommer til å glemme denne konserten. Takk for laget, alle sammen.

SØKKSVETT SPILLEGLEDE: Tidlig i konserten ba musikerne om at lyskasterne skulle bli slått av. Likevel ble det en dampende hett da Violet Road skapte drømmestemning på Barila. Foto: Bernhard Hienerwadel
STINN BRAKKE: 100 gjester fikk det til å koke på Barila. Foto: Bernhard Hienerwadel