Det har i alle fall parene i TV 3s vårsatsing «Sex dager» ingen problemer med å gjøre.

Ærlig, modig og rakrygget deler de sine mest intime hemmeligheter, alt for et kikker-Norge som dør etter å vite hvordan naboen har det på soverommet.

I hvert program møter vi to par som begge sliter med å være kjærester, midt blant unger, oppussing eller separate lenestoler.

Sexlivet og romantikken kommer ikke høyt på prioriteringslista. Det vil deltakerne derimot ha en slutt på og har sagt seg villig til å prøve den amerikanske terapimetoden «7 days of sex»: De skal ha sex, seks dager på rad.

Det å skulle komme seg over kneika viser seg å bli en stor prøvelse for et av parene i premiereepisoden. De har ikke hatt sex siden deres 16 måneder gamle sønn kom til verden, og den gang var det kun for å sette i gang fødselen.

Og ja, jeg anbefaler deg å ha en pute i nærheten når Per Harald masserer skuldrene til kona Jannicke, blunker så sjarmerende han klarer og sier; «Da er det første kvelden». Bedre blir det heller ikke når fruens forestilling om romantisk date er å skulle sette opp en hylle sammen.

For de som forventer å se hyrdestunder à la «Paradise hotel» blir nok skuffet (eller lettet). «Sex dager» handler ikke om å sjokkere. Programmet handler om samlivet mellom par som har blitt tatt av hverdagen og hvordan en båldag i skogen kan få følelsene til å flamme opp igjen.

Og vi kan vel alle bli inspirert til å ta litt bedre vare på hverandre. Som en av deltakerne sier: «Det er jo greit å ikke bare være mamma, kokke og vaskehjelp».