Kjetil Linnes med ny CD. Foto: Cover

Linnes kaster nemlig alle hemninger og følger sin egen magefølelse på andreplata som slippes i helga. Sånt blir det mye positiv energi av. Selv når følelsene som formidles har melankolsk blåskjær, har låtene en stemningsmessig oppdrift som vitner om en opplagt 45-åring i sving.

I en lang karriere som artist og låtsnekker har Linnes sjelden eller aldri kompromisset i forhold til melodiene. Det gjør han også her med ni egne låter, samt to innlånte fra favoritten Broken Home (Dicken) og en litt klissete Lobo. Ordene må forholde seg til melodilinjene, hvis ikke må de regne med å befinne seg i krøllet tilstand i søpla.

Sounden er gjenkjennelig soft og kan trekke assosiasjonene til puddelrocken, helt fra mykisene i Smokie til noe hardere Def Leppard. Det er det befriende at han flere steder legger på en litt hardere gitarlyd. Opp gjennom årene har han hatt Per Ivar Bang, Håvard Pedersen og Lars Rune Rebbestad til å skjøtte den jobben. Live blir det uansett langt mer punch, så det er grunn til forvente høy stemning når hammerfestingen Rebbestad klinker til på lørdag.

Det som imponerer mest er at Linnes har nese for poplåter som Hole In Your Heart, I´ll Make It Up to You, Dinosaur og ikke minst tittellåten Tide, On My Way og allsangballaden Within These Words, der han også har fått med seg Dicken på vokal. I tillegg har han funnet fram til en flott versjon av Broken Home´s signaturlåt Rainbow Bridge, en låt som fra tidlig 80-tallet som hadde fortjent å være en megahit.

Utgivelsen Tide blomstrer av feelgood-stemning og følelser på sengekanten (før det blir alvor). Det er genuint, ordentlig arbeid med popmelodier det er lett å bli glad i.