GOD STEMNING: Gunnar Pedersen og Åge Aleksandersen fortjener fulle hus på turnéen som fortsetter sørover i tiden framover. Foto: Lars Richard Olsen

En drøyt halvfull Alta kultursal er mer enn nok til å skape allsang og det tok kanskje en halv låt før Åge Aleksandersen ba 200-300 publikummere bruke lungene. Låta Dains me mæ åpnet lørdag en sterk konsert der Sambandet fikk hvile. I stedet stilte Åge`n sammen med båtsfjordingen Gunnar Pedersen. Publikum ble det tredje medlemmet i bandet denne kvelden og gjorde en god jobb.

Ellers var det ikke så mye å finne i Alta kultursal denne dagen. Kun støttet opp av et teppe, god belysning og en lang rad strengeinstrumenter klarte de to (og vi andre) å løfte stemningen og holde den der i to timer.

Vi som møtte opp ble nemlig holdt på tå hev av rockelegenden. Aleksandersen vet å engasjere sitt publikum og en roligere ramme ga mange muligheter til dialog med publikum. Det er uvisst om Aleksandersens tilhengere er flinkere å synge enn andre fans, men det kunne virke sånn i går.

Eldorado

Mens noen allsangfavoritter ikke fikk plass i den to timer lange konserten, var det desto mer tid til et mer rolige og intimt låtutvalg. En salme eller to fikk vi også og melodier der kun instrumentene fikk synge i salen.

Skinn sola, Eldorado og Va de du Jesus var blant låtene som trakk oss stadig nærmere hverandre denne kvelden. Det var samtidig lett å få inntrykk av at Aleksandersen og Co. var glade for å være i Finnmark.

- Det var det nærmeste jeg kom Vietnam, sa Aleksandersen da han mimret over sene kvelder på Skansen i Bossekop på 60-tallet.

Ønskerepriser

Før denne turnéen startet fikk publikum på Facebook ønske seg låter til reisen som nå går sørover i landet. Forrige gang ble det over 100 konserter i dette formatet og denne gangen kom godt over 50 ønskelåter fra fansen.

Med et par mulig unntak syntes jeg Aleksandersen valgt de aller beste sangene til sitt konsertprogram. Refrenget i Min dag ble kanskje litt masende i allsang og da elgitaren til slutt ble dratt ut for soloene i Lys og varme var det noe krøll med lyden. Ellers finner jeg intet å sette fingeren på.

Den akustiske Aleksandersen må oppleves i alle fall én gang i livet.