Ifølge plateselskapet Sony Music har Mads Langer fra Danmark hatt suksess i hjemlandet. Nå er han klar med albumet Behold som skal slippes i Norge.

En av låtene fra det kommende albumet Microscope har allerede fått litt spilletid på norske P4 og det var kanskje ikke så dumt av selskapet å pushe den ut til radiostasjonene. Det er nemlig albumets beste låt. Langer synger flott og han har et flott spenn i stemmeleie, både i det dype registeret og i falset, som han ofte bruker som klangvirkemiddel.

Sony hevder Langers stemme har blitt sammenlignet med Tom McRae, Jeff Buckley, Chris Martin (Coldplay) og Thom Yorke (Radiohead). Jo, det kan stemme, innimellom. Og de som har hørt altaværingen Petter Carlsen vil helt sikkert høre at Langer minner veldig Alta-guttens stemme og melankolske popmusikk.

Albumet inneholder gode melodier og til dels flotte arrangement. Men jeg tror ikke Langer vil slå igjennom i Norge med dette albumet. De fleste låtene er gode, men mangler "det siste lille ekstra".

Hvis det er slik at Langer har hatt suksess med dette albumet i Danmark. Da bør Sony snarest røske tak i egen organisasjon. Mitt stalltips til selskapet er å få gitt ut Petter Carlsens siste plate Clocks Don't Count til det danske folk. Liker de Langer så vil de også like Petter. Og det sier jeg ikke for å være lokal altapatriot.

Mads Langer, Behold Foto: presse