Queen Singers er et lite kor som den allesteds nærværende duracellkaninen Marit Karlsen har satt sammen i fjor.

I forbindelse med avdukingen av Heksemonumentet i Vardø fikk Karlsen i oppdrag å besørge musikk som ikke krevde mye teknisk utstyr. Karlsen, som selv er en merittert sanger og kor-ildsjel, plukket fem unge, kvinnelige sangere fra øverste hylle i fylket og etablerte et a cappella-kor. Felles for de fem er at de enten er, eller har vært, sangelever ved Alta videregående skoles musikklinje. Koret blir kompet av Scene Finnmarks proffer Asbjørn Ruud (akustisk gitar) og Marianne Halmrast (kontrabass).

Med fare for å gjenta meg til det kjedsommelige, eller bli beskyldt for å stå på en hemmelig lønningsliste til Alta videregående: musikklinja der borger for høy kvalitet. Og med Marit Karlsen som prosjektleder, arrangør, dirigent, sanger og så videre, er det for publikum bare å gjøre en ting: sette hodet i fri og nyyyte øyeblikket.

Dette er egentlig lettere sagt enn gjort. For hvor mange ganger har man ikke hørt Adeles Someone Like You og Chasing Pavements fremført med mer eller mindre smertefulle mageplask? Men nei, ingen grunn til bekymring her. Hammerfestingene Gøril Nilsen og Synnøve G. Ovrid gjør aldeles solide og nydelige tolkninger av ovennevnte landeplager.

Queen Singers lett tilgjengelige repertoar, mesterlig arrangert i beste Take 6- og Manhatten Transfer-stil av maestro Marit Karlsen, går rett hjem hos et entusiastisk publikum på stappfulle Barila. Her er Lady Gaga og Madonna, her er Coldplay og Keane. Selv falt jeg fullstendig for damenes power-tolkning av The Weather Girls’ It’s Raining Men.

I musikkverdenen har man et begrep som lyder supergruppe. Dette beskriver en gruppe som - ofte på prosjektbasis - er satt sammen av musikere som allerede er kjent fra andre populære band, eller som soloartister. Queen Singers er Finnmarksungdommens vokale supergruppe som hele fylket kan være stolt av.