UKAs andre storkonsert ble møtt med store forventninger torsdag kveld. Grunnen er selvsagt de to tidligere besøkene fra Kråkesølv i 2011 som blant annet resulterte i en konsert som nærmet seg det legendariske på City scene.

Gårdagens oppvisning nådde ikke helt opp til tidligere høyder. Bandet virket opplagte og energiske i det som er den første av 19 konserter i bandets norgesturné, men spesielt lyden gjorde det vanskelig å få full uttelling fra bodøværingenes strålende låtkatalog.

Backstagevokal

De to gitaristene og bassisten veksler på å ha hovedvokal når de spiller live, men spesielt Petter Nohr Unstads sang virket gumsete denne kvelden. Et par ganger hørtes det nesten ut som om vokalen kom fra en høyttaler som sto backstage.

Gitarene kom best fram denne kvelden. Mens gjengen har gode melodilinjer som er verd å høre på, ble lyden i overkant grøtete da alle peiset på og skulle synge da konsertklimaks og låter som I limbo og Nordavind mot varme kinn ble framført.

Sistnevnte låt bød likevel på et av kveldens høydepunkt da gitarsoloen lokket fram ståpelsen. Og selv om dette ikke var en konsert for historiebøkene var det mye godt å ta med seg fra konsertvarmen.

Mye nytt

Mellom gamle hits fikk vi i går kveld presentert en lang rekke låter fra den nye plata. 8 av 12 spor kom fra Alle gode ting - kanskje litt for mye for undertegnede som ikke har omfavnet utgivelsen like tett som de to forrige.

Mens den forrige konserten På city scene trakk 160 publikummere var det merkbart bedre plass på utestedet denne kvelden. Det er likevel å anbefale byens befolkning å ta turen neste gang Kråkesølv er innom Alta. Det er fascinerende å se de tre framme på scenen som veksler mellom vokaljobben - noe som skaper en fin dynamikk for bandet som ikke stiller med store fakter og noen utpreget frontfigur. Dette er solide musikere med gode låter. Det går aldri av moten.