I disse dager slipper Violet Road sin første utgivelse på CD og digitalt. Bandet fra Kåfjord i Troms har fått veldig mye skryt og medieoppmerksomhet for sin singel Can You Hear The Morning Singing. Videoen er i skrivende stund sett av over 22 0000 på Yotube.

Det første som slår meg er at bandet har funnet et eget musisk stempel, - en herlig pop-country-sound krydret med flotte klanger og melodier. På tross av at låtene er ganske laidback, så får man lyst å høre på neste låt. Noen ganger skulle jeg kanskje ønske litt mer trøkk, men låtene og bandet som helhet, oser av kvalitet.

Samtidig må det være en drøm å ha vokalisten Kjetil Holmstad-Solberg i bandet. Han synger fantastisk og bare han er verd en lytt. Solbergs stemme glir som smør inn i bandets myke lydbilde. Og hvis det er noe bandet skal ha skryt for, så er det måten de spiller frem Solbergs flotte stemmeprakt.

Når man anmelder plater så jobber alltid de kritiske ørene på høygir, men Violet Roads musikk gjør at den kritiske lytten blir glemt. Ørene går rett fra kritikkmodus til kosemodus.

Cover. Foto: cover