I TV3s nye program gjøres nettopp dette: 30 ukjente mennesker har som oppgave å blande seg inn i privatlivet til en ubesluttsom deltaker og være med å ta en skjebnesvanger avgjørelse.

I premiereepisoden møter vi odelsjenta Kari som vurderer om hun skal ta over familiegården på øya Mindlandet. Økonomien er rævva, kunnskapene er få og ved siden av kjemper en lillebror, som også har et brennende ønske om å drive gården.

Hva bør Kari, som snart er mor til to, gjøre? Det er blant annet opp til den pensjonerte lensmannen Ole-Gustav, den revepels-kledde og høyrøsta designeren Sigurd og sveiseren Linda å avgjøre.

Og det er ekte, dype familiekonflikter som kommer til syne i løpet av det første programmet i «Mitt livs publikum». Har moren til Kari mer tro på sønnens bondeegenskaper enn datterens? Tar Kari seg vann over hodet? Eller er det mer stahet enn lidenskap som gjør at Kari vil ta over gården?

«Mitt livs publikum» handler om meningers mot; alle har forskjellige synspunkter, og det skal høres. Mens folk kanskje lar være å si sin ærlige mening i det daglige, er det derimot null filter i TV3-programmet.

«Mitt livs publikum» er et forfriskende konsept i tv-hverdag hvor «Idol» har tiårsjubileum og Gullrekka sendes for endte gang.

Det som derimot trekker mest er framdriften - det går litt sakte og gjentakelsene blir mange. «Mitt livs publikum» hadde nok gjort seg bedre i et halvtimes format. Hadde man hadde gjort plass til to dilemmaer i ett program, kunne også det vært behjelpelig til at «Mitt livs publikum» hadde blitt strammere.

Men hvis konfliktnivået holder stand utover våren, vil nok kikkeren i deg bli tilfredsstilt. Og mer til.