Etter to års fravær fra revyscenen var det ikke bare revydeltakerne selv som var nervøse for hvordan gårdagens comeback skulle ende. Skuespillerne virket litt usikre på forhånd og labert forhåndssalg tidlig i uka ga også tvil om man kunne forvente godstemning på City scene tre dager på rad.

Etter å ha ledd med de sju skuespillerne i drøye to timer er det ingen tvil: Nordlysrevyen er tilbake. Full sal og stående applaus på slutten er forhåpentligvis hint nok til revygjengen at de bør gjøre showet hvert eneste år framover.

Bedre og bedre

Noe rusk i maskineriet var det selvsagt. Første avdeling kunne ikke måle seg med det vi ble servert etter pausen, men starten med Katrine Pettersen og Ulla-Britt Hansen som søstre var morsom. Revygjengen bar kanskje preg av at de ikke hadde varmet godt nok opp, men dette kom seg fint etter hvert i showet.

Også de tre dansende rappere med det klingende navnet Eisa Peisa var morsomme og viste essensen av Nordlysrevyen. Modige og gale kvinner - med ett hederlig unntak - som gir alt.

Unntaket heter Tom Nilssen og er med i revyen for første gang i år. Nilssen viste seg å være en proff aktør og er nok den beste sangeren blant altarevyeene. Han skulle senere være med i kveldens morsomste nummer, men var først med i en litt for lang og tidvis morsom monolog om homofili. Tanken bak er god, men å ta med sangen Mitt lille land dro nok tempo litt for langt ned og passet ikke helt inn denne kvelden.

Vanvittig avslutning

En annen nykommer i Nordlysrevyen er Karin Thomassen og man skulle ikke tro at hun sist spilte revy da hun var russ. Sangmonologen om en svært frustret mor som holder barnebursdag viste at hun har det som trengs på scenen.

Noen flere oppturer var det i første akt, ikke minst den herlige kronstadsangen som avsluttet før pausen. Likevel var det etter at publikum fikk strukket på beina at det virkelig tok av på City scene og terningen endelig landet på femmeren.

Sangen om nordlyskatedralen var ekte gull der de gamle kirkene er sjalu på det flotte nybygget. Ulla-Britt som moden dame på byen fikk også huset til å bryte sammen i latter. Elisabeth Nilsen og Katrine Pettersen som barn var absurd og herlig. Pettersen viste seg igjen som en av byens beste revyskuespillere da hun i kveldens morsomste nummer oversatte sang fra Tom Nilssen.

Vi kunne dratt fram flere nummer, men det får holde å si at Nordlysrevyen sakte men sikkert tok publikum i sin hule hånd godt hjulpet av det beste revybandet i 2013 med Odd Håvard Holtet i spissen. Velkommen tilbake!

Se bildeserien fra revyen øverst. (bruk piltasten på tastaturet)