Robin Bang aka Mossgrown (arkivbilde). Foto: vegard johansen

Det har blitt noen uker siden vi fikk denne demoen fra fjorårets Mufistar-vinner. Anmeldelsen har modnet, for Mossgrown - bedre kjent som Robin Bang - krever konsentrasjon fra sitt publikum.

Mens Robin Bang fikk hjelp fra et søskenbarn på vokal på flere av låtene som ga han seier i 2011, stiller han på denne demoen alene med gitar og sang.

Det funker rett og slett bra. Flere av låtene har knallsterke melodier som veier opp for tekstene som ikke har like sterk tyngde. Gitarspillet til Robin Bang er også glitrende, og i noen partier nærmest hypnotisk og som meditasjon å regne.

Morbid tematikk

Førstesporet, Go Together, har en noe grotesk vinkling på teksten. Også senere låter tar for seg de mørke sidene av mennesket. Kontrasteffekten mellom det tilsynelatende enkle drivet i musikken og blodig tematikk er interessant. Til tider lener Bang seg mot humoren, men dette er ikke alltid helt tydelig.

Blant favorittlåtene er Spawn of Gaming, en musikalsk reise med sparsom vokal som jeg enda ikke har helt klart å tyde teksten til. Det handler om dreping, eller ønsket om vold, inspirert av å spille for mye dataspill. Kan det ha noe med 22. juli å gjøre?

Andre låter er enklere å forstå. Her og der reagerer jeg på tvilsom engelsk-uttale (det er stor forskjell på ordet ”rive” og ”tåre” på engelsk selv om begge skrives likt) men alt i alt funker Bangs stemme som bare det. Best er likevel fingerspillet som virkelig er på et imponerende nivå. Vi vet at Bang bruker svært mye tid på å lage låter og spille, og beviset for at hardt arbeid lønner seg ligger klart på denne utgivelsen.

På vei til USA

Mens Bang hadde vokalt selskap på tidligere utgivelser, har han denne gangen dumpet sin harmoniske partner. Selv likte jeg godt resultatet av de to stemmene og tror framtidige utgivelser kan nyte godt av et gjestespill eller to.

Uansett er det ingen tvil om at Alta har produsert enda en lovende musiker. Etter en lengre ungdomskarriere med band som Creep Colony virker det som om Robin Bang, også kjent som Mossgrown, er på vei til et veldig fint sted.

Stedet ligger mest sannsynlig ved en sump eller kornåker i USA. Det siste skjønner du etter å ha hørt på plata som er gratis på Soundcloud og Mufistar. Er du heldig ligger det også noen gratis eksemplarer hos Puskas eller Instrumentbutikken.

Terningkast: 5

Hør musikken til Robin Bang på soundcloud.