Det hører med til sjeldenhetene at trommeslagerne trår fram fra settet og tar styringen med så stilsikker hånd.

(Hør låter fra plata til høyre)

For Wetle Holte fra Wibutee har det kanskje vært en dyd av nødvendighet. Etter at han mistet sin to år gamle sønn for et par år siden finnes det et åpenbart et behov for å formidle stemninger og bearbeide følelser. Det skjer med sterke og fasetterte virkemidler på Hurricane, en plate som fortjener oppmerksomhet.

Holte har spilt for en rekke artister, blant annet vår egen Petter Carlsen. Den vare og ettertenksomme melankolien er også med her, naturlig nok, men vi kan også fornemme sorg og sinne i samspill. På The Eagle får man gradvis assosiasjoner til den dampende, skjebnetunge Pink Floyd-messen One Of These Days. Litt av den samme følelsen etableres i den mer avdempede New Moon, som samtidig trekker mer i retning av Anathema.

Det kan innvendes at plata blir springende i formen, men samtidig handler det om å ta i bruk et nettverk av sterke støttespillere. Den som kanskje imponerer mest er vokalist Kirsti Huke som har enorm tilstedeværelse, og som på en flott måte klarer å kombinere det mørke og lyse uttrykket i låtene. Sorgen kan for eksempel bearbeides ved å holde fast på de positive minnene etter et lite og tappert menneske. Som lille Sjur, åpenbart en liten hurricane som kom og dro i voldsomt tempo, etter å satt sine spor. Plata preges av sorg, men også forløsende og kraftfull livsglede.