HADDE IMPONERT MARIT: Vår anmelder tror Marit Larsen sjøl hadde nikket fornøyd til hyllesten på City scene i helga. Foto: Photographer: Mika Haetta

Med flere av Marit Larsens hitsanger, som blant annet Under The Surface og If a Song Could Get Me You, på setlisten, skapte tributebandet knakende god stemning på City Scene. Heléne Silvia Moen serverte publikum klokkeklare toner og fikk hjelp av Odd Jarle Strand og Christoffer Holm Hansen som koret nydelig. Bandet spilte godt og samkjørt, selv om det bar preg av at det er ferskt.

Marit Larsen er en av Norges største kvinnelige artister, og er kjent for sin vakre, fengende og en smule uskyldige pop-sound. Med flere priser, blant annet Norsk artistforbunds ærespris i bagasjen, hadde bandet store sko å fylle. Likevel var det få ting som kunne vært bedre, og bandet presenterte Larsens sanger på en måte hun ville blitt stolt av. De klarte å fange Larsens særpreg, men satt også sitt eget avtrykk på sangene.

Teknisk trøbbel

Allerede under første sang så publikum ut til å nyte hyllesten - helt til bandet fikk noen tekniske problemer. Etter noen minutter med venting og daff stemning blant publikum var bandet klart igjen, og herfra gikk det ikke annet enn oppover. I begynnelsen var det lett å lukte nervøsiteten på scenen, men både fremførelsen og stemningen ble bedre og bedre for hver sang som ble spilt. Om lag halvveis i konserten så bandet ut til å slappe mer av, og begynte å kose seg mer på scenen.

Tributebandet består av Helène Silvia Moen med vokal, Andreas Gundersen på synth, Christoffer Holm Hansen på bass, Raymond Grevstad på gitar og mandolin, Ole Dragland på trommer, og Odd Jarle Strand på gitar, og ble til for rundt en måned siden - spesielt til Tribute Nights. Dette bærer konserten preg av, da det til tider kunne virke litt for lite innøvd, samt at vokalisten ikke så ut til å ha lært seg en eneste tekst utenat. Dette er vel og merke fillesaker som lett kan forbedres. Om bandet velger å fortsette å spille sammen etter konserten, er usikkert.

Noe som derimot er bombesikkert, er at konserten ikke var annet enn en fryd å være på. Og om bandet bestemmer seg for å fortsette, ser det ut til at Marit Larsen kan få hard konkurranse fra Alta i tiden framover.

Saka er oppdatert med korrekt bilde.