Treven Kaby fra Karasjok, Herborg Rundberg fra Kåfjord i Troms og Heaika Hætta fra Kautokeino har aldri laget musikk sammen. I helga er de tre av flere artister fra nord som er med på nyvinningen Arctic Song Lab i Alta, som er en musikkonferanse og låtskrivercamp hvor målet er å samle ulike samiske artister for framtidig samarbeid.

Ulike sjangere

– Jeg lager masse låter i sjangeren metal, så det er og har vært veldig lærerikt å møte artister som lager musikk i helt andre sjangere, sier Treven Kaby fra Karasjok.

Han synes prosjektet, som har vide rammer, er spennende.

– Fredag jobbet jeg, som alle de andre artisten - i ulike team, og det resulterte i en låt som vi spilte inn. Den ble så vist fram for alle musikerne som deltar på Arctic Song Lab. Spennende og ikke minst lærerikt, sier Kaby som lørdag skal jobbe i et nytt team med musikere.

– Vi starter dagen med å danne nye team og med helt blanke ark. Det handler kort fortalt om at hvert team komponerer en helt ny låt hver - med tekst og melodi.

Håper å lage noe fengende

– Jeg er en joiker i bunnen og således er det spennende å møte produsenter og musikere som har en helt annen bakgrunn eller musikkstil enn det jeg opererer i til daglig. Og i og med at alle er så forskjellige er faktisk bakgrunnen for at jeg meldte min interesse, sier Heaika Hætta fra Kautokeino som lørdag jobbet i team med Herborg Rundberg fra Kåfjord og Treven Kaby fra Karasjok.

– Vi tre har som mål å lage en låt som fenger og er catchy. Tiden vil vise om vi får det til, smiler Rundberg.