Arrangerer dobbelkonsert

Kari Heimen og Felgen Orkester skal åpne Sami Music Week.
kultur

Festivalen Sami Music Week som går av stabelen i februar lover uhøytidelig partystemning på City Scene med art-popbandet Heimen og Karasjokbandet Felgen Orkester, som skal åpne festivalen.

Flere sjangere

Kari Heimen som er fra Alta, er komponist, tekstforfatter, vokalist og trommis i sitt eget band, Heimen som beveger seg i et musikalsk landskap av artpop, artrock, etno, jazz og cabaret.

– Hun fremstår som en feminin frontfigur bak trommesettet - med en varm og intens tilstedeværelse på scenen, sier bookingansvarlig i Sami Music Week, Klemet Anders Buljo.

Han opplyser at mye av musikken hennes har blitt til på kalde mørke vinterkvelder – både ute i kulda eller inne i stua.

– Musikkstilen hennes gjenspeiler Heimens bakgrunn som Finnmarking og same, forklarer Buljo.

Inspirert av naturen

Samme kveld skal Felgen Orkester som er et samisk pop/rock/folk-band fra Karasjok som lager lystige og melodiøse sanger, bidra til å løfte stemningen. 

– Bandet består av fem søskenbarn og en kamerat som sikkert også er i slekt med resten. Alle tekstene er på nord-samisk og henter mye av inspirasjonen fra det abstrakte i naturen, kjærlighet, livsfilosofer, kombinert med joik, sier Buljo.

– Stor allsangfaktor

Bandet har utgitt en EP og to album, samt noen singler. 

– Nylig ble «Skealbma Mojit»-albumet fra 2015 tildelt et gulltrofè. Felgen Orkester kom nemlig på førsteplass i kategorien «Årets samiske radiohit 2015» under Sami Muisc Awards i februar 2016. De elsker å opptre live og har en fremtredende allsang- og all joikfaktor på konsertene, lokker Buljo.