Arrangerer internasjonal låtskrivercamp i Alta

– Formålet med Sami Music Week har hele tiden vært å utvikle samisk- og arktisk musikk.

GRENSELØST PROSJEKT: Klemet Anders Buljo og Sami Music Week håper låtskrivercampen skal bidra til nye låter og nye konstellasjoner. (Arkivfoto)Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Den samiske festivalen Sami Music Week arrangerer for første gang en internasjonal låtskrivercamp i Alta. Det skjer fra 8. til 10.februar i Alta.

25 musikere

– Planen er å få samlet 25 artister og låtskriver fra nord til nyvinningen. Håpet er at låtene som skapes skal spilles inn og publiseres, sier Klemet Anders Buljo i Sami Music Week.

Prosjektet tar nå sikte på å samle samiske og internasjonale  låtskrivere, med artister som skal komme sammen for å skape ny musikk.

– Arctic Song Lab, som vi har kalt prosjektet, er en musikkonferanse- og låtskrivecamp. Slike prosjekt er populære over hele verden, og dette er en flott måte å skape langvarige forbindelser i bransjen. Arctic Song Lab vil være en nettverksmulighet for musikkfagfolk fra Sapmi, samt et sted å møte fremtidige samarbeidspartnere fra inn og utland. Hvis du en artist, låtskriver eller produsent som er seriøs om å utvikle ditt potensiale og er på utkikk etter nye prosjekter og partnere, så bør du eller dere melde deres interesse, for vi inviterer nå trackere/produsenter fra hele Norge og utlandet som vil jobbe og å lage låter i samarbeid med samiske artister og låtskrivere, lokker Buljo.

Jobber i team

Planen er å sette sammen fire til fem team med låtskrivere, tekstforfattere, produsenter og musikere som sammen skal spille inn blodferske låter i fem ulike studioer i Alta i løpet av to dager.

– Formålet med Sami Music Week har hele tiden vært å utvikle samisk- og arktisk musikk, og låtskrivercampen er et steg i denne retningen. Vi håper det som skapes og spilles inn blir så bra at det kan publiseres for hele verden, sier Buljo.

– Årlig arrangement

Han skal sammen med Jørn Dalchow fra plateselskapet daWorks Records, bidra som produsent.

– Ettersom det er første gang vi arrangerer låtskrivercamp ønsker vi i hovedsak deltakere og artister som har litt bransjeerfaring fra før. Hvis prosjektet blir slik vi håper, skal vi i årene som kommer også ta med unge låtskrivere som ønsker å satse, påpeker Buljo som sikter på at  Arctic Song Lab blir et årlig faglig arrangement under Sami Music Week.