Altaværingen Petter Carlsen ble onsdag kveld tildelt Nord-Norges største musikkpris av Eni Norge i samarbeid med Varangerfestivalen.

Prisen er på 400.000 kroner og knyttes til lanseringsaktivitet over ett år fra tildelingstidspunkt. Prisen ble etablert i 2014 i et samarbeid mellom Eni Norge og Varangerfestivalen. Målet med Arctic Talent, som prisen heter, er å bidra til større kommersielt nedslag for artister med utspring i nord, og som har ambisjoner og potensial. Petter forteller at han ikke hadde en aning om hva som skulle skje etter konserten.

– Da jeg var ferdig å spille konserten i går, som var urfremføringen av et bestillingsverk til Varangerfestivalen, så ble jeg ropt opp på scenen, og jeg ble utrolig overrasket da det viste seg at jeg skulle få stipendet, sier Petter dagen derpå.

– Noen tanker om at stipendet kommer fra oljebransjen?

– Det har jeg ikke rukket å tenke på, men jeg er storfornøyd. I min bransje er det ikke ofte man får en så stor støtte, sier Carlsen som skal bruke pengene på nye sanger.

– Det meste går nok til studiotid og nye sanger, men jeg har faktisk ikke fått summet meg til å tenke ut hva jeg skal bruke pengene på.

– Hvordan gikk det med fremførelsen av bestillingsverket?

– Det gikk veldig bra. Midtveis røk en gitarstreng, og da fikk jeg litt panikk, men jeg fikk heldigvis byttet den ganske kjapt før neste låt. Det var veldig spesielt å bare spille nye låter som ingen har hørt før, sier Carlsen som har sin neste spillejobb under Aronnesrocken som starter om ei knapp uke.