Kompani Alta som er en dansegruppe for ungdom i Alta, skal danse fram en ny forestilling. Det skjer hele denne helgen på Alta museum.

Fem dansere

Dansekompaniet som ble startet opp i vinter av Maria K. Landmark skal vise forestillingen Stille vind / Silent wind som er laget av Landmark.

– Vi skal ikke danse inne, men ute i fjæra nedenfor museet slik at de som er på en helleristningsrunde skal få oppleve at dans kan gjøres flere plasser enn bare på en scene, sier Landmark som opplyser at de som skal fremføre stykket er Tale Igeland Eilertsen, Hanna Marie Hatlen, Ronja Donatello Bang, Ilja Sundelin og Elise Lund.

Kommentar til naturen

Første forestilling går av stabelen i kveld mellom klokken 17 og 18.00, samt lørdag og søndag mellom 12 og 14.00

– Det hele varer i omlag 15 til 20 minutter pr gang, sier Landmark.

– Hva handler dansen om?

– Stille vind / Silent wind har ikke et spesifikt tema, men er en slags kommentar til det flotte landskapet hvor museet ligger. En slags abstrakt tolkning til det som har vært og det som kanskje kommer. Med andre ord, en liten hyllest til naturen, havet og fjæra, så den er ganske tidløs i sin form, sier Landmarks som roser Marianne Hagell som har laget kostymene til forestillingen.

– Kostymene er helt fantastisk flotte, så stor takk til henne. Normalt må man betale for å se på helleristningene, men museet har sagt at de som bare vil se forestillingen, skal få gjøre det gratis, sier Landmark.