I år løfter Aronnesrocken festivalen til Alta sentrum, bokstavlig talt.

Talentkonkurranse

Nærmere bestemt med en stor konsert på på Amfi-taket, som er den øverste parkeringsplassen i 4. etasje.

– De ansatte på Amfi har lenge hatt lyst å ha en konsert på den øverste parkeringsplassen på senteret – og ettersom vi i Aronnesrocken i år skal ha en talentkonkurranse for unge band, så passet det finfint å ha en slik konsert, sier Rune Suhr Berg, som er styreleder i Aronnesrocken.

Håper på 20 band

Det hele skal gå av stabelen på dagtid, lørdag 19.august, som er festivalens siste dag.

– Vi håper på minst 10 til 20 unge band som har en alderssammensetning fra 13 til 25 år. Ettersom vi er en festival med stor takhøyde, så er blir det hele selvsagt gratis å bivåne det hele, sier Berg.

– Skaper bolyst

De som stikker av med seieren får et stipend på hele 20.000 kroner.

– Veldig fint at vi får være med på dette spennende prosjektet. Aronnesrocken er i tråd med vår ånd om bolyst og trivsel, så dette er noe vi selvsagt støtter, sier Tom Harald Granshagen i Sparebank1 Nord-Norge, som står for premiepotten.

Live på altaposten.no

I tillegg skal det hele streames live på altaposten.no, hvor seerne skal avgjøre hvilke band som bør få hovedpremien.

– Vi skal ikke han noen jury, så på altaposten.no skal det settes opp flere stemmeknapper og det er leserne som avgjør det hele, sier Berg.

Hedres på sletta

Vinnerne skal hedres senere samme kveld.

– På hovedscenen på Aronnessletta på kveldstid skal vinnerne få utdelt premien, sier Berg som håper unge band nå ser sitt snitt til å melde seg på til den unike takkonserten.

– Gigant starter i neste uke, så jeg regner med at flere av disse bandene vil være med på det hele. Dette kommer til å bli et flott skue. Vi satser på at de som deltar spiller en til to sanger hver, sier Berg.

– Dette blir veldig spennende og vi håper selvsagt på at taket fylles av musikkglade publikummere, sier Vera Irene Henriksen som er markedskoordinator hos Amfi Alta.