Starter gallaen i Alta

Du trenger ikke være operaelsker for å elske torsdagens konsert.

FOR ALLE: – Årets operagalla er tilpasset slik at også de som ikke er så bevandret i operaens verden vil ha fullt utbytte av det hele, sier Aggie M. Peterson. (Pressefoto)Foto: Marius Fiskum

kultur

I morgen kveld kommer Nordnorsk Opera og Symfoniorkester til Nordlyskatedralen. Dette er fjerde året på rad det nordnorske orkesteret gjester Alta med operagalla i full symfoni.

– For alle

– Denne gang skal operagallaen som starter sin turnè i Alta, presentere et stort utvalgte av vokal- og orkesterperler fra operaens verden, så dette er en konsert som fint passer for alle som er glad i musikk, sier informasjonsansvarlig Aggie M. Peterson som utdyper:

– Konserten skal by på lystige og vakre arier med feiende òvertyrer med høydepunkter fra verdens mest kjente operaer. Det betyr at dette også blir en flott inngang – og opplevelse for de som vanligvis ikke går på operakonserter. Operasjefen Katharina Jakhelln Semb, som selv er sanger, skal også geleide publikum mellom hvert nummer med masse flott informasjon slik at alle som kommer vil forstå hva som skjer underveis, så dette blir en konsert hvor man vil lære masse mens man får servert musikk av knakende gode musikere og operastjerner.

– Det blir nok utsolgt

Hun forteller at per i dag har 132 kjøpt billett til gallaen som tar sats klokken 19.00 torsdag kveld.

– I fjor var det helt fullt og hvis jeg ikke tar helt feil så har det vært helt fullt i alle årene vi har gjestet Nordlyskatedralen, og fullt regner vi med at det blir i morgen også, for det er bare cirka 50-60 billetter igjen, sier Peterson som forteller at de også i år har store utfordringer med kulden som har tatt fatt i landsdelen. 

– Vi har noen triks med å pakke inn instrumentene, for kulda kan og er et stort problem. Disse instrumentene er nemlig veldig skjøre og tåler ikke mye kulde ettersom de kan begynne å sprekke på grunn av kald og tørr luft. Fokus er derfor å få de i hus så fort som mulig på alle transportstrekninger. 

Eventyrtema

Denne gangen skal musikken kles opp med fire av landets mest fremadstormende unge operasangere som er Hamida Kristoffersen, Caroline Wettergreen, Hallvar Djupvik og Gunnar Andor Nieland.

– Noe av det jeg gleder meg mest til at vi skal ha et eventyrtema, med en hel seksjon fra Tryllefløyten. Her får vi høre den mest kjente operaarien, nemlig den rasende Nattens Dronnings Arie sunget av Caroline Wettergreen, forteller operasjef Katharina Jakhelln Semb.