Bernhoft er det nærmeste vi kommer finstemt perfeksjon i norsk populærmusikk.

Så kan det selvfølgelig tilføyes at både fremføring og låtmateriale har et internasjonalt tilsnitt, i så stor grad at han kan nomineres til en grammy uten at veldig mange blir forundret av den grunn.

Bernhoft trenger strengt tatt ikke mange medsammensvorne for å skape et fyldig lydbilde, men med fullt band er det selvfølgelig flere strenger å spille på. Som gitarist Amund Maarud, som fikk brukt musklene i kontrollerte former, uten for mange utemmete soloraid. Den regien kledde han godt, selv om vi fikk eksempler på improvisert moro, nærmest jazz fusion. Groove som gjør det vanskelig å stå stille, selv for oss som tenker oss nøye om før vi sender signalene i retning tærne.

Den gamle rockeren fra Span og Explicit Lyrics har mye av energien med seg inn i det mer plysjete soulriket, der han kan la stemmen være så breial som den er skapt for. Bernhoft minner ikke så rent lite om John Legend på balladene – og det er definitivt ment som en anerkjennelse. Kraften og kapasiteten i vokalen er enorm og vi leiter ubevisst etter referanser blant de gamle soulkjempene.

Det er bredde og mangfold i det Jarle Bernhoft driver med. Han kan være stilig som en crooner, androgyn som en Prince – eller simpelthen en håndverker av klasse. Likevel er det lett å få flinkis-merkelappen tredd over hodet etter en times opptreden – og vi opplevde faktisk at mange forlot City scene etter at «Stay With Me» var fremført med stor innlevelse.

Det kan tenkes at perfeksjonisme gir en metthetsfølelse, som et ukontrollert angrep på en nybakt suksessterte. Det kan tenkes at noen trengte frisk luft eller noe så enkelt som «Monica» med KM Myrland på Pernille. Det var nok å velge mellom fredagskvelden.

Lyden var ekstremt bra, kanskje fordi bandet var avholden med volumknappen. Det ga rom for detaljene.

Best var det når hovedpersonen selv lot rytmegitaren løpe av sted med maksimal coolnessfaktor. Det er ikke hver dag man føler at man befinner seg på en motown-nachspiel, der folk faktisk kan spille.