Den kreative altajenta Caroline Johansen har brukt tiden godt sin hun flyttet til hovedstaden. De siste tre årene har hun tatt en bachelorgrad i film- og tv ved den private skolen Westerdals, mens hun har hatt skuespilleroppdrag i diverse tv-serier og reklamefilmer. I tiillegg spiller hun også på improvisasjonsteateret Det andre teateret.

Men nå har Johansen gått over på den andre siden, og jobber bak kamera med regi og manus, til en ny humorserie som kommer på den nyoppstarta kanalen TV 2 Humor.

– Det er helt fantastisk å gå rett fra skolebenken og til jobb. Jeg var skikkelig heldig som fikk dette tilbudet, forteller 27-åringen fra Bossekop.

– Humor er nervepirrende

Johansen jobber med programmet «Sølvrekka» og er en komiserie fra tv-universet. Ideen er at man skal zappe inn og ut av ulike «kanaler» og programmet består av sketsjer hvor det tulles med alt fra «The Voice» til «Game of Thrones».

– Det er veldig nervepirrende å bevege seg inn i humorsegmentet. Hva hvis man får kalkunstempel og terningkast 1? Men jeg prøver å tenke på at det viktigste er at å like det man lager og er fornøyd med regnestykket: Hvor mye ressurser har vi hatt i forhold til resultatet. Vi jobber i allle fall beinhardt og liker konseptet, melder Johansen.

Håper på en fair sjanse

Innspillingen av programmet starter opp igjen på mandag etter en liten sommerferie. Hver innspillingsdag filmes det tre sketsjer og tre episoder nærmer seg nå ferdigstillelse. Innspillingen skal pågå helt frem til 1. oktober.

– Vi jobber veldig fort, og vi har ikke rukket å få så mye tilbakemelding fra tv-sjefene ennå. Det blir spennende å se om folk catcher greia, innrømmer hun.

Det er de seks skuespillerne i «Sølvrekka», som Caroline kjente til fra teaterverdenen, som tipsa produsentene i Nordisk film og tv om en mulig regissør.

– Vi gjør dette for første gang og alt er helt nytt for alle. Jeg håper folk føler serien blir uforutsigbar, blir imponert og er villig til å gi den en sjanse, melder Johansen.

Det er ikke satt noen premieredato for «Sølvrekka».

– DE ER SÅ KULE OG FLINKE: Caroline Johansen håper gjengen fra «Sølvrekka» skal få deg til å le på TV 2 Humor.