Altamusikeren i «Pil & Bue» stortrives på veien som musiker. Lørdag spiller han på Sørøyrocken som han har gjestet en rekke ganger tidligere.

Masse spillejobber

– Vi er på lang turne i nord, og har vel omlag 12-13 jobber i sommer. Noen er gjennomført og noen har vi igjen. Vi fremfører låter fra de to siste platene våre og responsen har vært veldig god, sier den travle altamusikanten, som gleder seg til å gjeste Sørøyrocken i helgen.

– Vi i «Pil & Bue» spilte der for to år siden og da gikk det veldig bra. Da spilte vi litt tidlig om kvelden, men nå skal vi spille senere, så jeg regner med at det blir stemning. Vår siste plate har fått veldig god mottakelse og det samme får konsertene våre, så alt går på skinner for tiden, sier Carlsen.

Spennende opplevelser

Til tross for en travel sommer, så bedyrer han at han ikke blir rik på penger.

– Rik blir jeg ikke, men jeg blir helt klart millionær på opplevelser for den nordlige landsdelen er et fantastisk skue å turnère i på sommerstid. Folk er også veldig hyggelige. For noen uker siden spilte vi blant annet i Steigen i Nordland kommune, på en liten øy som heter Engeløya. Jeg kom dit fra ha en spillejobb i Hammerfest og måtte derfor bli flydd inn fra Bodø med et lite cessnafly, sier Carlsen.

Fikk fly til spillejobb

Og den flyturen er noen han aldri vil glemme.

– Jeg kan ikke fly, men fikk lov å styre flyet selv under innflygningen. Meget kult og en herlig opplevelse. De hadde heller ikke flyplass, så vi måte lande på en liten gresslette. Flygeren måtte faktisk fly to turer ettersom vi hadde så mye utstyr, så hjelpsomheten er også stor, skryter Carlsen.

Jobber med tredjeplata

Han sier de ved siden av alle spillejobbene, også jobber med ny utgivelse.

– Pil & Bue er vårt hovedprosjekt for tiden. Vi har på en måte ansvar for hverandre, jeg og Aleksander Kostopoulos. Vi er jo begge avhengig at vi jobber mot felles mål, men solo-Petter holder også på med å skrive nye låter, så det blir mer bare fra meg også fremover også. Dette bandet er dog hovedskipet for tiden og vi jobber også med å lage nye låter. De er ikke klare til å fremføres live, men plateselskapet har krevd at vi skal ha tre nye låter klare til 5. september. Disse skal være starten på vår tredje plate. Deadline er bra å ha, for har man ikke et mål, så blir ingenting gjort, sier den travle altamusikeren.