Partybandet L.A Lapplanders fra Alta har spilt inn en ny singel i et profesjonelt studio i Oslo. Stig Frode Henriksen, som er ett av medlemmene i bandet som ellers består av kjente fjes fra filmfenomenene Kill Buljo og Død Snø, vet dog ikke om de skal gi den ut på markedet.

Proff produsent

Singelen er produsert av profilerte Christian Wibe.

– Vi har spilt den inn med god hjelp av Christian. Han har blant annet laget musikken til filmen Død Snø 2 og han har også vært produsent for Honningbarna og Animal Alpha, så han er en veldig dyktig musiker som det var veldig morsomt å jobbe sammen med. Låten og teksten har hele bandet skrevet, men vi vet enda ikke om vi skal gi den ut. Det er fordi vi kanskje vil gjøre noen endringer, så tiden vil vise om vi slipper den for salg, sier  Henriksen.

«Mors beste barn»

Singelen heter «Mors beste barn» og er inspirert av de store «problemene» som vi blant annet har i Norge.

– Vi klager enormt mye over bittesmå problemer og låten handler om disse tingene. Vi har jo egentlig ikke noe å klage over, sier skuespilleren.

Låten ble for første gang spilt på Radio Alta denne uken og noen av tekstlinjene går som følger: «Da jeg var barn ble jeg tvunget til å spise sunt», «Jeg smiler aldri når jeg skal bli tatt bilde av» og «Jeg drikker brus stil frokost».

– Låten ble spilt inn for moro skyld og vi syntes det det var litt kult å skrive en tekst om alle de små problemene som plager oss stort i i-landene, ler Henriksen.

– Morsomst sideprosjekt

Han forteller at  bandet er noe av det morsomte han holder på med. Låten kles opp i sjangeren  pop med hip hop-elementer.

– Vi som spiller i L.A Lapplanders bor spredt i hele Norge og er opptatt med hver våre prosjekt, men vi møtes av og til og dette bandet er det morsomste prosjektet jeg liker på holde på med –  ved siden av det å være skuespiller og komiker, sier den allsidige kunstneren.

Spiller i ny pilot

Til høsten er han aktuell som skuespiller i filmen «Børning 2» og en film som heter «Dragonheart», slik vi skrev forrige uke. I sistnevnte spiller han en ond viking.

– Det er mye nytt på gang fremover også. I neste uke skal jeg blant annet spille inn en pilot som forhåpentligvis skal bli til en film. Jeg kan ikke si så mye om den nå,  for ingenting er klargjort og det er en rekke store kjente skuespillere med i prosjektet. Det jeg dog kan røpe er at det er en norsk produksjon som handler om 2. verdenskrig. Jeg skal spille en massemorder som faktisk har noe så merkelig som en samvittighet.  Noe som i seg selv er en spennende karakter. Et kult prosjekt som kan bli til en kommende film, så jeg håper piloten blir bra, sier Henriksen som blant annet blir å se under festivalen Prosjekt Z som går av stabene 4.-7 august i Bossekop.