AkuttTeaterets Askepott-historie imponerer og begeistrer.

Musikalen varer  en time og byr på mange gledelige overraskelser –  og burde være en fornøyelse for både store og små.

Proffe arvtakere

Kaja Kristensen, manusforfatter og instruktør for AkuttTeateret, er veldig fornøyd med premieren.

– Jeg er kjempefornøyd og stolt! Etter generalprøven visste jeg at den satt, sier hun.

Kristensen skryter av både ungdommene på Huset, i AkuttTeateret og de regiansvarlige Lisa Pedersen, Maiken Elvemo og Live Moen Johannessen.

– Det som er litt artig, er at de som er ansvarlig for regien har jo selv gått på AkuttTeateret for lenge siden, og i dag er de profesjonelle.  Staffettpinnen vandrer videre, og ungdommene er jo veldig heldige som får jobbe med proffe og sette opp så mange forestillinger på sommerteateret. Det er ganske unikt i en amatørsammenheng.

– Fantastisk

Skuespiller Gustav Gleine (15) var nesten målløs i kjølvannet av første forestilling.

– Om jeg skal beskrive dette? Fantastisk og utrolig lærerikt. Vi jobber enda bedre som gruppe enn før. Vi har kjent på nervøsiteten, særlig de siste dagene, men når du først står på scenen glemmer du alt det der, forteller Gleine engasjert.

– Jeg tror ikke vi ungdommer kan få bedre erfaring enn å sette opp en forestilling selv, spesielt når vi får så god respons fra publikum, smiler den unge skuespilleren.

– Det å jobbe med dette stykket har vært utrolig flott og en god erfaring. Om jeg stopper med drama blir en del av meg borte, forteller Gleine med glimt i øyet.

I løpet av helga har teater-ungdommen fra Alta fått masse skryt for forestillingen som går på City scene.