Under generalforsamlingen i Norsk Komponistforening forleden ble nemlig 35-åringen fra Langfjorden valgt til ny styreleder, med Stine Sørlie fra Oslo som ny nestleder.

Karlstrøm er freelance komponist, produsent og musiker. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Hochshule für Musik «Hanns Eisler» Berlin og Griegakademiet. Han har blant annet skrevet bestillingsverk  til Oslo-filharmonien, Oslo Sinfonietta, Arditti, Cikada, NOSO, Ultima og Ilios.

Organisasjonsmessig er han varamedlem i Komponistenes Vederlagsfond og i TONOs musikk- og tekstfaglige utvalg.  Under generalforsamlingen var han valgkomiteens kandidat.

– Det er i Komponistforeningen jeg har min sterkeste tilhørighet, det er her jeg er hjemme, er begrunnelsen for at Jørgen tok på seg vervet.

De siste årene har han jobbet som studioprodusent og låtskriver med base i PhatCat Studios.  Karlstrøm har spilt inn, skrevet og produsert både rock, pop, folkemusikk, elektronisk musikk og jazz.

– Min fremste oppgave som leder av Komponistforeningen er å forsvare våre rettigheter som komponister. Jeg vil arbeide for at rammevilkårene skal bli bedre, og at de i enda sterkere grad enn i dag skal reflektere det mangfoldet av arbeidsmetoder og kunstneriske uttrykk vi har representert i vår forening, enten det dreier seg om arbeid med installasjoner, elektronisk musikk, eller partiturer for strykekvartett, sier han til komponist.no.

Foreningen går straks inn i sitt 100-årsjubileum.

– Jeg er klar til å legge hele min innsats i et godt grunnlag for at vi også i de neste 100 årene vil være en klar, tydelig, og betydelig stemme i norsk kulturliv, sier Karlstrøm.