Rundt 140 skiglade ungdommer var i sving på skistadion i Kaiskuru lørdag formiddag. Alta IF arrangerer Altarennene i helgen, mens Daniel Strand og Nordlysbyen Ski bygde videre på øvelsen med egen sprint til slutt. David Vik vant M18/20-klassen i nedoverrennet, før han like etterpå viste fryktinngytende form under sprinttreningen. Her vant han foran Aslak Ole Eira og Erik Valnes.

Daniel Strand hadde sansen for den noe uvanlige konkurranseformen Alta IF la opp till.– Det er noe unikt med nedoverrennet, og ikke noe vi vanligvis trener eller går konkurranser i. Det er sprint på 1,5 kilometer, men forskjellen er at det er individuell start. Det var bare morsomt, og løypa var rask.David Vik med flere skal til helgen konkurrere i NM-sprint. Strand sier den ekstra sprinttreningen var sårt tiltrengt.– Vi har faktisk ingen offisielle sprintrenn i Finnmark, så dette var både nødvendig og verdifull trening i forkant av NM.

David Vik fikk skryt av Tor Oskar Thomassen etter heatene, hvor han påpekte at Vik viser god fremgang.–Jeg er enig med Tor Oskar, jeg føler at jeg har tatt noen steg i det siste. Dagens trening viser at jeg er i rute og ga meg en bekreftelse på at kroppen føles bra. Jeg blir veldig skuffet om jeg ikke går videre fra prologen, sa Vik etter han hadde unnaghort tre sprintrunder.

Fullstendig resultatliste for lørdagens nedoverrennet kan sees her. Fra klokken 11:00 søndag er det klassisk fellesstart på programmet.