Den store og ærverdige Holmenkollen-uka er i gang. For Håvard Klemetsen og kombinertlandslaget startet det med hopp klokken 10:00 lørdag formiddag, før 10-kilometer i langrennsdelen blir unnagjort klokken 15:25.

Norske Jarl Magnus Riiber var i egen klasse i hoppbakken og ledet verdenscuprennet i kombinert i Holmenkollen med over ett minutt på nærmeste konkurrent foran langrennet. Riiber landet på 130 meter i sitt hopp, og var med det over fem meter lenger ned i bakken enn nest bestemann.

– Det er fantastisk å være her på hjemmebane. Jeg fikk til et godt hopp, så dette var gøy, smilte Riiber etter hopprennet.

Om oppgaven som venter i langrennssporet lørdag ettermiddag er han mer nøktern.

– Vi får se om det holder. Det kommer til å bli løst å gå i etterkant av langrennsløpernes femmil, men jeg skal gjøre mitt beste, sa unggutten.

For de andre norske løperne ble hopprennet i Holmenkollen en blandet opplevelse. Jørgen Graabak er nest bestemann på 14.-plass. Han har to minutter og ett sekund opp til ledende Riiber.

Magnus Krog går ut som nummer 25 – tre minutter og 12 sekunder bak, og har veteranen Håvard Klemetsen bare sju sekunder bak seg. Sistnevnte gjorde et svakt hopprenn til han å være.