De sto foran valget mellom å satse skikkelig eller stenge alpinsentret i Rafsbotn. Nå gjør Opgård-familien, med skaperlysten til familiens overhode Jan som drivkraft, store investeringer.

– Pappa har alltid hatt stor glede av å skape noe og skaperlysta er hans drivkraft. Så han er veldig engasjert i dette prosjektet, sier datteren Synnøve Opgård Andersen som styrer SarvesAlta alpinsenter.

Målet er å få aktivitet i anlegget hele året og planene er derfor store.

Bygg til sju millioner

Da Altaposten uanmeldt stakk innom torsdag var både Jan Opgård og datteren til stede mens betongelementer ble løftet på plass. Utbyggingen av kafebygget er godt igang og eierne lover byens koseligste kafe når bygget er ferdigstilt.

– Det startet egentlig med at vi manglet garasje som var stor nok til tråkkemaskinen og annet utstyr. Da vi bestemte oss for å bygge så valgte vi å renovere, og bygge ut, også den delen som brukes av våre gjester, sier Opgård Andersen.

INVESTERINGSLYST: Synnøve Opgård Andersen har pappa Jan Opgård og niesen Benedikte Andersen med seg i arbeidet med å skape helårsdrift i alpinsentret. Foto: Magne Ek

–  Det blir definitivt den koseligste kafeen i byen. Vi ønsker å utforme og møblere det slik at gjestene føler de er på hyttebesøk. Det blir rett og slett gørrkoselig, nei ikke skriv det, skriv skikkelig koselig, sier kronstingen med et stort smil.

Utbyggingen er kostnadsberegnet til sju millioner kroner, men investeringslysten stopper ikke der.

Bygger klatrepark

– Skal dette gå rundt økonomisk er vi avhengig av å få flere folk til anlegget hver dag vi har åpent. Til vinteren blir det derfor flere familieaktiviteter for de som ikke ønsker å ha ski på beina. Vi lager blant annet en skøytebane i tilknytning til et koselig turområde, sier hun og legger til:

– Men vi er også avhengig av å ha aktivitet i årets sju resterende måneder. Vår neste investering handler om det, sier hun og forklarer om planene:

– Vi har prøvd å legge til rette for sykkelaktiviteter, men det er tilrettelagt for sykling i hele byen og konkurransen er hard. Så i tillegg har vi bestemt oss for å bygge en klatrepark med elementer oppe i trærne. Parken gir blant annet de besøkende mulighet til å kaste seg ut i en vaier som tar dem ned til startområdet.

Klatreparken er kostnadsberegnet til fire millioner noe som gjør totaltinvesteringen til 11 millioner i løpet av det neste året. Ved siden av anlegget tilbyr de hyttetomter og etter en litt treg start har salget nå tatt seg opp. En kjøper starter byggingen i høst, mens flere begynner til våren. På sikt har Opgård-familien også planer om å bygge overnattingsplasser og satse enda hardere på helårsturisme.

– Området er fantastisk og potensialet er stort. Så selv om tomtesalget gikk litt tregt i starten har vi hatt stor tro på området noe disse investeringene er et ytterligere bevis på, avslutter hun.