Nornett har betalt gratis bredbånd til Sisa i tre år, og ordninga viderføres når kultusenteret flytter til Bossekop torsdag denne uka.

– Jeg synes det er det minste vi kan gjøre, smiler daglig leder i Nornett, John Harald Furu.

– Prisverdig

Nornett holder til i Bossekop og Furu synes det er trist å se det ene tomme kontorlokalet etter det andre skrike mot han på vei til jobben.

– Derfor synes jeg det er flott at vi får Sisa hit. Det skaper liv og røre og jeg beundrer virkelig den jobben de gjør. Det at de på frivillig basis hjelper andre som kanskje har en tung periode i livet, eller har vært litt uheldig av ulike årsaker, er prisverdig.

Rørt

John Tore Martinsen, daglig leder i Sisa, er rørt av den varme velkomsten.

– Vi er utrolig takknemlig både for velkomsten de gir oss og at de betaler internett for brukerne våre, sier Martinsen, som ser at stadig flere bedrifter engasjerer seg for de som ikke har aller mest i samfunnet.

– Vi ser det med Kiwi-saken og nå med Nornett. Kanskje enda flere kunne kastet seg på bølgen, spør han.

Respekt for Ismail

John Harald Furu har fulgt debatten rundt de flerkulturelle etableringene i Bossekop.

– Både når det gjelder Sisa og moskèen er jeg positiv. Moskèen ledes av Ismail, og han er en kar jeg har kjent fra han kom til Alta. Jeg har jobbet som lærer på Nyland tidligere. Der hadde vi både finlendere, asylsøkere og kvoteflyktninger som vi skulle lære norsk. Er det noe jeg har respekt for så er det folk som Ismail, som har blitt i Alta og jobber 10-12 timer i døgnet, sier Furu og legger til:

– Det jeg frykter er ekstremisme, enten det kommer fra muslimer eller kristne.

Kaffebar?

Når det gjelder asylmottaket er han mer i tvil.

– Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal mene. Å samlokalisere så mange mennesker med ulik bakgrunn, der flere har ulike traumer med seg, kan skape utfordringer. Men samtidig er jeg usikker, fordi jeg ikke vet hvordan den kommersielle aktøren Hero har tenkt å løse dette. Det er en vanskelig sak, fastslår Nornett-sjefen.

Men Sisa og moskè ser han bare som positivt for bydelen.

– Jeg ser for meg et «Lille-Grünerløkkka» med masse flerkulturelle aktiviteter og et yrende kaféliv. Kanskje kunne vi fått til en kaffebar i Bossekop også, sier Furu drømmende.