Stig Anton Eliassen i Alta Event hadde fått tilsagt om 90 000 kroner i støtte fra Fylkesmannen i Finnmark i forbindelse med Borealis matfestival. Men da regningen kom inn til Fylkesmannen, ble støtten redusert.

Kostet nesten 400 000 kroner

Eliassen skrev i kostnadsrammene blant annet at han hadde brukt 25 000 kroner i honorar til dommer Pascal, 47 680 i prosjektledelse for festkake-konkurransen, 150 000 kroner på irsk aften, og 173 750 kroner i forbindelse med årets nyskapning, inkludert planlegging og oppsummering.

Markedskommunikasjon kostet 12 271 kroner, mens rekruttering og bedriftsinnsats endte på 83 300. Konseptuering havnet på 51 850 kroner.

Totalt var utgiftene på 389 101 kroner for festivalen.

Fylkesmannen i Finnmark hadde allerede betalt ut 67 500, noe som de mener tilsvarer 44 prosent av kostnadene knyttet til lokale matprodusenter. – Restbeløpet på kroner 22 500 kroner inndras, skriver Fylkesmannen, som imidlertid ikke krever for mye utbetalt beløp tilbakebetalt.

– Uenig

Alta Event var tilkjent 90 000 kroner i støtte, noe som skulle tilsvare 11 prosent av beregnede kostnader.

– Det har nok vært en misforståelse her. Jeg er helt uenig i at utgiftene ikke har med lokal mat å gjøre, sier Stig Anton Eliassen.

Eliassen mener de 25 000 kronene det kostet å hente matkjendis Pascal nordover, må kunne komme med i regnestykket til Fylkesmannen.

– Han er kokk og absolutt rett person. At konserten ikke kommer inn, kan jeg forstå, men vi er nødt til å lage en ramme rundt, og henge det på noe, sier Eliassen.

– Må få frem hvorfor det er relevant

Han sender nå inn en ny sluttrapport, og er i dialog med Fylkesmannen om ytterligere dekning av utgiftene.

– Vi har foreløpig ikke fått mer dokumentasjon, så saken ligger hos han, sier seniorrådgiver for næringsutvikling hos Fylkesmannen, Åse Vøllestad.

Hun sier man vil se på saken på nytt om det kommer ny dokumentasjon.

– Eliassen er uenig i at kokken Pascals besøk ikke har noe med lokal mat å gjøre?

– Da må han få frem i rapporten og søknaden hvorfor dette er relevant. Vi kan ikke gjette på det, sier saksbehandleren.