Da fikk nemlig unggutten fra Tverrelvdalen møte sine store helter fra tv-skjermen både på og utenfor banen.

Møtte heltene

Først var han en del av FF Mølja-laget som spilte uavgjort 3-3 mot Tufte IL. Deretter ble han med TVNorge-nerdene inn i garderoben for fotografering og en hyggelig prat med Martin, Stian, Øyvind og de andre spillerne som har blitt landskjent gjennom tv-serien «Heia Tufte».

– Dette var en kjempeartig opplevelse. Jeg har fulgt med på serien fra starten av, og det var veldig spesielt å møte dem ansikt til ansikt, medgir Stig Bakken, som fikk nesten en omgang på kunstgresset i Finnmarkshallen.

Publikumsrekord

At det også ble satt publikumsrekord i Finnmarkhallen denne helga gjorde at opplevelsen ble ekstra sterk for 16-åringen. Hele 2204 tilskuere løste billett til festarrangementet.

– Jeg må innrømme at jeg var nervøs, både når vi gikk ut på banen før kampen sammen med Tufte-guttene, og da jeg kom inn på banen etter pause. Men det var først og fremst artig. Det var veldig fint at Tufte IL hadde muligheten til å komme hit denne helga, smiler en storfornøyd Stig Bakken.

Artig for gamlefar

Pappa Terje Bakken spilte også kampen for FF Mølja, både som utespiller og keeper. Først ga han vertene ledelsen 1-0. Deretter forsøkte han seg som målvakt med vekslende hell.

– Jeg ble med på dette hovedsaklig fordi Stig fikk muligheten til å spille mot Tufte, men det er klart at kampen var en stor opplevelse også for gamle Bakken. Å spille foran så mange tilskuere var morsomt, men det var også en merkelig opplevelse å bli buet på når vi scoret på hjemmebane, ler Terje Bakken.

Storfornøyd altaværing

Men kampen i Finnmarkhallen var ikke definitivt ikke bare en spesiell opplevelse for far og sønn Bakken. Tufte IL er fortsatt ubeseiret under altaværingen Klaus Pettersens ledelse.

– Dette var bare min andre kamp som sjef, men det er naturligvis moro å unngå tap. Jeg fryktet det verste da FF Mølja ledet 3-0 ved pause, men heldigvis kom vi sterkt tilbake i 2. omgang. Uavgjort 3-3 er jo et perfekt resultat i en slik kamp, fastslår Pettersen, som storkoste seg i hallen på lørdag.

– Herregud hvor artig dette var. Publikum var helt fantastiske, og spillerne våre var kjempefornøyd med opplegget. Et meget vellykket arrangement, fastslår Klaus Pettersen.

Mistet nesten showet

Også Stian Jensen smilte bredt i garderoben etter kampen. Den profilerte hammerfestingen holdt på å gå glipp av hele showet da han forsov seg til flyet lørdag morgen. Men han fikk plass på et senere fly, og rakk akkurat kampen på «hjemmebane».

– Det ville vært skikkelig kjedelig dersom jeg ikke hadde fått med meg denne kampen. Dette hadde jeg gledet meg til siden turen var bekreftet, så jeg fryktet det verste da jeg våknet for sent. Heldigvis gikk alt bra til slutt, ler Jensen, som gledet seg spesielt over én ting.

– Lillesøsteren min stilte opp med et banner der det sto «Heia Stian-bror». Det varmet veldig, avslutter den sympatiske Tufte-spilleren.

MINNE FOR LIVET: Stig Bakken fikk et minne for livet da han møtte spillerne fra Tufte IL til kamp i Finnmarkshallen. Foto: Karl Eirik Steffensen