De fikk imidlertid et bastant avslag.

– Notodden kontaktet oss den 31.3, rett før overgangsvinduet stengte med forespørsel om kjøp av Martin Overvik. De hadde solgt sin høyreback til Odd, og ønsket å skyve problemet over på oss, sier Bjørn Steinar Lampe i sportslig utvalg.

Noe salg var imidlertid aldri aktuelt.

– Tilbudet de kom med var rett og slett elendig. Det var ikke noe realitet i det i det hele tatt, fastholder han.

Smigret

Overvik selv legger ikke skjul på at han er smigret over interessen. Han har imidlertid forståelse for at Alta IF avviste tilbudet fra Notodden.

– Det er vurderinger man må ta som fotballklubb. Jeg forstår jo at de ikke ønsker å gi slipp på sine spillere og at tidspunktet for tilbudet var ugunstig. Samtidig hadde jeg jo vært dum dersom jeg ikke hadde hørt hva Notodden hadde og komme med. Det er en klubb som satser hardt, og har helt andre rammebetingelser enn det vi har i Alta, sier Overvik, som ble forepeilet en rimelig grei lønn i klubben.

– De betaler like bra som 1. divisjonsklubbene. Det er klart det hadde vært artig å kunne leve av fotballen, men at Alta IF ønsker å beholde meg er jo også en tillitserklæring. Det er et tegn på at de ser på meg som en viktig spiller og har lyst å satse på meg, fastholder 22-åringen.

VAR ØNSKET: Notodden, som trenes av Jan Halvor Halvorsen, kom med et tilbud på Martin Overvik. Tilbudet ble avslått av Alta IF. Foto: Karl Eirik Steffensen