Altaposten var ringside da romkameratene Kristian Agledahl (Alta IF) og Øivind Holst (Oppsal) møttes til dyst på lørdag. Ungguttene hadde på forhånd inngått ulike veddemål, og med seier 32-29 var det sistnevnte som kunne smile bredest i Oppsal Arena.

– Hvem som vant kampen var naturligvis det viktigste, men vi hadde også blitt enige om en «kompensasjon» dersom jeg banket inn tre mål eller flere bak Øivind. Etter at jeg hadde scoret mitt andre mål med han mellom stengene ble han veldig kjapt byttet ut og kom aldri på banen igjen. Jeg har en liten mistanke om at han selv ba om å bli byttet ut for unngå ydmykelsen, ler Kristian Agledahl.

Personlige feil

Det var imidlertid lite annet å le av i den svært viktige bunnkampen mot Oppsal. Alta lå under 0-3 etter få minutter av kampen, men kom sterkt tilbake og tok ledelsen midtveis i 1. omgang. Lagene fulgte hverandre tett helt til omgangens siste minutter, da hjemmelaget rykket ifra med to mål.

– Vi klarte oss greit i perioder, men de mange tekniske feilene gjorde at aldri maktet å få kontroll på kampen. Vi rotet det skikkelig til for oss selv i enkelte angrep, og defensivt var det også veldig varierende innsats. Veldig synd at vi ikke klarte å prestere bedre når det var så mye som sto på spill, kommenterer en skuffet Agledahl.

Senket av Sandvik

Kampen fortsatte i samme spor etter pause, og de mange personlige feilene Alta-spillerne gjorde i angrep ble etter hvert avgjørende for kamputfallet. I tillegg lot gjestene Thomas André Sandvik få fritt spillerom, og den tidligere Alta-spilleren lot seg ikke be to ganger da sjansene bød seg. Syv scoringer signert altaværingen var nok til å senke gamleklubben.

– Vi pådro oss mange unødvendige utvisninger, men det var ikke der vi tapte kampen. Individuelle feil over hele fjøla sørget for at vi ble parkert mot slutten av matchen. Nå blir resten av kampene utrolig viktige dersom vi skal klare fornyet 1. divisjonskontrakt. Med Marwan Hitana og Beligh Ben Ammar i stallen er vi ikke særlig svekket fra i fjor, så det skal være fullt mulig å vinne håndballkamper. Vi må bare ha tro på det selv og ikke gi opp, så kommer nok også poengene, mener Kristian Agledahl.

Reddet husfreden

En som var langt lystigere til sinns lørdag kveld var Oppsals nevnte målvakt, Øivind Holst. Han fikk begrenset med spilletid i møtet med gamle lagkamerater, men kunne i hvert fall glede seg over to viktige poeng i nedrykksstriden.

– Jeg er veldig fornøyd med at det ble seier. Vi trengte disse to poengene like mye som Alta, og forhåpentligvis gir denne triumfen oss selvtillit og guts slik at vi klatrer over streken om ikke så alt for lenge. Jeg tror bestemt at det bare vil gå oppover nå. For min egen del må jeg trene hardere for å bli så god at treneren gir meg mer spilletid. Jeg har lyst til å være mer delaktig i slike seire, forteller 21-åringen, som ikke var fornøyd med egen innsats på lørdag.

– Jeg gjorde ingen god kamp, noe Kristian Agledahls to scoringer er et godt bevis på. Men heldigvis var det jeg som trakk det lengste strået til slutt. Hvis ikke kunne det blitt noen slitsomme dager i leiligheten, smiler Øivind Holst avslutningsvis.

Kampfakta

Oppsal - Alta 32-29 (14-12)

Mål Alta: Beligh Ben Ammar 11, Kristian Agledahl 7, Marwan Hitana 6, Ottar Pettersen 4 og Håvard Lillemoen Johansen 1

Flest mål Oppsal: Thomas André Sandvik og Christer B. Hansen, begge 7 mål

Utvisninger: Oppsal 3x2 min. Alta 5x2 min

Dommere: Chris S. Bakksjø og Roger Nestaas

Tilskuere: Ca. 80

Romerike - Alta 33-31 (14-18)

Mål Alta: Ottar Pettersen 10, Beligh Ben Ammar 7, Jan Ivar Buljo 6, Kristian Agledahl 3, Marwan Hitana 3, Håvard Lillemoen Johansen 2

Flest mål Romerike: Karl-Fredrik Dahl 7

Utvisninger: Romerike 4x2 min. Alta 4x2 min

Dommere: Ronny Mell og Morten Isaksen

Tilskuere: Ca. 120

KOKOS: Kristian Agledahl (t.h) måtte tåle en solid omgang kokos fra Øivind Holst etter at Alta tapte 29-32 for Oppsal. Foto: Karl Eirik Steffensen