Fotballagene i Nordlysbyen har begynt å røre på seg igjen etter noen måneders ferie, men det er langt fra alle spillerne som har en trener å forholde seg til. Isak Ole Hætta har fortsatt styringen for Alta IFs 2. divisjonslag, mens BULs herrelag nylig skaffet seg signaturen til Tor Even Stamnes. I tillegg har Bjørnar Røsland sagt ja til å fortsette som trener for Rafsbotn, til tross for at RIL måtte ta den tunge veien ned i 4. divisjon denne sesongen.

Leter etter Mjøen-erstatter

Men det er som kjent ikke bare disse tre seniorlagene som triller ball i Alta. Jarle Mjøen har vært i tenkeboksen når det gjelder A-laget til Tverrelvdalen, men har nå bestemt seg for å takke nei til videre engasjement som TIL-trener. Dermed knytter det seg også stor usikkerhet rundt rekruttlaget i 4. divisjon.

– Jarle signaliserte for en tid tilbake at han vurderte å gi seg, så for oss var det ikke spesielt dramatisk da han ga oss den endelige beskjeden. Han har gjort en god jobb, og vil naturligvis bli savnet. Men vi har tatt beslutningen til etterretning, og har startet jobben med å finne en erstatter. Vi har allerede mange navn på blokka. Men vi har det ikke travelt, og er innstilt på å bruke litt tid på dette før vi bestemmer oss, kommenterer sportlig leder i TIL, Bernt Berg, som i hvert fall kan glede seg over at Dag Erlend Kristensen fortsetter som trener for klubbens damelag.

Mangler trenere for to lag

Med Tor Even Stamnes i BUL og Tord Antonsen ute av bildet, står både 3. divisjonslaget på herresiden og damelaget i 2. divisjon til Alta IF uten trener.

– Vi skal ha et styremøte i morgen, der vi etter all sannsynlighet vil kunne presentere en trenerløsning for damelaget. Når det gjelder rekruttene i 3. divisjon er vi ikke kommet like langt. Men vi jobber med ulike alternativer, og jeg tror ikke det vil ta alt for lang tid før vi har alt på stell også der. Alt er imidlertid i boks når det gjelder 4. divisjonslaget, forteller sportlig leder i Alta IFs fotballgruppe, Bjørn Steinar Lampe.

Røsland fortsetter

Rafsbotn-spillerne slipper imidlertid å bekymre seg for noe trenerskifte.

– Jeg har bestemt meg for å fortsette minst en sesong til som RIL-trener. Vi har et ungt og spennende lag som kanskje ikke var helt moden for 3. divisjon, men hvis vi får en ny sjanse tror jeg at vi skal klare å beholde plassen. Derfor er jeg veldig innstilt på å ta laget opp med en gang, sier Bjørnar Røsland til Altaposten.

Ingen avklaring

Selv om BUL har fått på plass en løsning for herrelaget er ikke trenerjakten over. Nå er det damelaget det jobbes mot.

– Vi regner med å ha det meste klart i løpet av tre uker. Det er flere aktuelle kandidater, og jeg har stor tro på at vi vil klare å komme til en løsning som både spillerne og klubben kan være fornøyd med. Men det gjenstår enda litt arbeid, så per i dag er det ingen avklaring, forteller Magne Nilsen i fotballgruppas sportslige ledelse.

Flat struktur

I tillegg til de nevnte lagene har heller ikke Hjemmeluft Ballklubb noen trener på plass foran 2007-sesongen.

– Vi er en kompisgjeng som satser på flat lederstruktur. Det har vi gjort omtrent siden vi stiftet klubben og startet opp A-laget for snart syv år siden. Vi har enda ikke rykket opp fra 4. divisjon, så etter vårt syn har denne måten å lede laget på vært en suksess, ler Ola Frisk, som er en av spillerne som har vært med siden oppstarten i 2000.

GIR SEG: Som så mange andre seniortrenere i Alta trekker også Jarle Mjøen seg fra rollen som A-lagstrener. Foto: Karl Eirik Steffensen