– Jakirovic har fått fire kampers karantene på bakgrunn av grovt munnbruk og protester mot dommeravgjørelser, bekrefter daglig leder i Finnmark fotballkrets, Helmer Birkely.

– Er ikke fire kampers karantene i overkant for munnbruk?

– Graden av munnbruk har blitt vurdert som så overveldende at det måtte reageres strengt, sier Birkely.

– Mongodommer

Ugjerningen skal ha skjedd i treningskampen mot Porsanger 18.3.

– Spilleren fikk mange sjanser i løpet av kampen. Det hele toppet seg når Porsanger fikk et frispark på stillingen 4-0 til Alta. Jeg ba han å komme bort til meg, men han var sur og tverr og nektet. Jeg sa da til han at dette kun var en treningskamp og at jeg ikke ville gi han noe kort. Da var han stille en stund, og frisparket gikk. Når han løp forbi meg kort tid etterpå sa han at jeg var en håpløs dommer. Jeg presiserte igjen at dette var en treningskamp og at stillingen var 4-0, og ba han kutte ut. Når jeg da fikk beskjed om å holde kjeft stoppet jeg kampen og dro opp det røde kortet. Da ble jeg kalt blant annet mongodommer og hestkuk og fikk beskjed om å reise til helvete, forklarer dommer Bernt Thomas Berntsen.

Han sendte rapport til kretsen etter kampen.

– Dersom spilleren hadde kommet med en unnskyldning etter kampen hadde nok saken stilt seg annerledes, men jeg tolererer ikke slik oppførsel, fastholder Berntsen.

– For strengt

Alta IF har anket utestengelsen videre til NFF.

– Etter vår mening er denne straffen for streng. Vi tar selvfølgelig avstand fra språkbruken, men fire kampers karantene er veldig mye, sier daglig leder i fotballgruppa, Lars Abrahamsen.

Også sportslig leder Bjørn Steinar Lampe synes straffen var i overkant.

– Det høres urimelig mye ut med fire kampers karantene for munnbruk, fastholder han.

UTESTENGES: Alan Jakirovic har fått fire kampers karantene for munnbruk i treningskampen mot Porsanger. Alta IF har anket til NFF. Foto: Karl Eirik Steffensen