Alta rideklubb hadde en real fight med værgudene, men det hindret ikke medlemmene å gjennomføre tre ulike konkurranser sist helg.

– Vi hadde absolutt ikke været på vår side. Det regnet hele helgen, men til tross for det var stemningen veldig god, forteller Renate Thomassen i rideklubben.

God deltakelse

– Fredag arrangerte vi intern konkurranse for våre medlemmer i Alta rideklubb. Vi hadde to klasser og ti ryttere som startet. Disse klassene er for de som ikke ennå er øvede ryttere eller har unge hester som trenger stevneerfaring. Her får både store og små ryttere mulighet til å vise sine rideferdigheter og hva de har lært, fortsetter hun.

Ingebjørg Hågensen Ådnegard vant også klasse LC med hesten Røeds Bea. Foto: Alta rideklubb

Lørdag var det klart for distrikts/landsstevne, der medlemmene i Alta rideklubb fikk selskap av 18 ryttere og hester utenfra. Gjestene var fra Karasjok kjøre- og rideklubb, Hammerfest rideklubb, Ryttersportsklubben NOR, Nordreisa rideklubb, Vadsø hestesportsklubb og Varanger rideklubb. Totalt var det 105 startende gjennom helgen.

– Dommere og teknisk personell melder om mange gode resultater og flott ridning blant deltakerne. Ekvipasjene var fra Finnmark og Troms, forteller Thomassen.

Fikk klubbmester i tre klasser

På lørdagen var det to Alta-ryttere som sto øverst på pallen. Ingebjørg Hågensen Ådnegard og hesten Røeds Bea satte konkurrentene på plass i klasse LC, der det totalt var ni deltakere. I ponniklassen var Kirsten Anita Vars og Bakkemoens Jessie beste utøver.

Inger Johanne Olsen og hesten Diana fra Øya hadde best poengscore sammenlagt i klasse LB. Foto: Alta rideklubb

I klasse LB tok Silja Lund Jacobsen og Mac andreplass. Det samme gjorde tidligere nevnte Ingebjørg Hågensen Ådnegard og hesten Herbstmenuet i klasse MB. Eli Jeanette Sara Pedersen og Princess Peach ble nummer tre i klasse LD.

– Vi hadde også internt klubbmesterskap for våre medlemmer, der vinner ble den ekvipasjen som hadde beste sammenlagt prosent fra Lørdag og søndag. Vi fikk klubbmester i klasse LC, Ingebjørg Hågensen Ådnegard. I klasse LB vant Inger Johanne Olsen, mens Ingebjørg Hågensen Ådnegard sikret en ny triumf i klasse MB, avslutter Thomassen.