– Å drive med rekruttering og senioridrett er veldig dyrt, og ofte blir det slik at klubbene må prioritere knallhardt. Skikretsen skulle gjerne ha hjulpet til med mer penger til begge deler, men økonomien setter dessverre klare grenser for hva vi kan bidra med, kommenterer leder i Finnmark skikrets, Bjørn Roald Mikkelsen.

Åpent spørsmål

Mikkelsen fikk med seg utblåsningen til seniorløperne Kaj Helge Helgesen og Daniel Strand i gårdagens utgave av Altaposten. Han mener at både utøverne og leder i Alta IF, Ole Johansen, har mye rett i sine respektive uttalelser.

– Det er klart at vi gjerne skulle sett at klubben ønsker å satse på seniorene, men som nevnt er det en vurdering klubbens ledelse må gjøre. Vi kan ikke legge føringer på hva klubben skal prioritere eller nedprioritere. Rekrutteringen er heller ikke spesielt god, og da skjønner jeg at de få midlene som er tilgjengelige først og fremst må brukes på unge utøvere. Dette er et helt åpent spørsmål som det er vanskelig å ha en bastant mening om, sier Mikkelsen til Altaposten.

Dyre i drift

Han legger ikke skjul på at seniorløpere koster veldig mye penger, spesielt når man kommer fra Finnmark. De største mesterskapene arrangeres som regel sør i landet, og da blir fort reiseutgiftene store.

– Vi har ulike opplegg for fylkets nest-beste utøvere, der vi blant annet samarbeider med Troms skikrets. Vi gjør etter min mening en god jobb med å legge forholdene til rette for utøverne når det skal arrangeres NM og større mesterskap, men det er fremdeles klubbene som må betale for å ha utøverne med. Økonomien styrer det meste, og det må vi bare akseptere, avslutter Bjørn Roald Mikkelsen.

Leder i Finnmark skikrets, Bjørn Roald Mikkelsen