Fredag formiddag gikk startskuddet for fotballfesten i Nordlysbyen, der Kautokeino IL og Kaiskuru IL møttes til dyst i en av de tre første kampene som ble spilt på Alta idrettspark.

Dette var Kautokeino jenter 9 år.

En tett og spennende åpningskamp, der begge lag hadde sine gode muligheter, endte 0–0. Det var en åpning som både spillere og trenerteam var godt fornøyde med.

Kautokeinos J9-lag var godt fornøyd med egen innsats i deres første kamp i Altaturneringa. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var en veldig fin førstekamp for jentene. Vanligvis trener vi én gang i uka, men nå i sommer har ikke spillerne vært samlet siden skoleferien start. De har hatt en ganske lang sommerferie, der de har samlet massevis av overskudd. Og all den energien skal de få ut de neste par dagene, sa en smilende trenerduo Elisabeth Blind og John Bjørgård til A-sporten rett etter kampslutt.

Kautokeino idrettslag er alltid på plass når Altaturneringen arrangeres i Nordlysbyen. I år stiller de med 15 lag.

– 15 lag er ikke ille. Vi liker å spille fotball i Kautokeino, smiler Elisabeth, som gleder seg til å følge sitt kjære J9-lag gjennom hele helga.

– Jeg synes vi spilte bra i åpningskampen, og det lover godt for resten av turneringen. Vi skal spille ytterligere fire kamper, og det ser vi frem til, avslutter Elisabeth Blind.