Spilleselskapet NordicBet, som nylig tok plasserte Morten Gamst Pedersen på årets lag i PostNord-ligaen avdeling 1, skal i disse dager kåre «Tidenes breddestopper» i norsk fotball. Her kan Altapostens lesere påvirke utfallet.

– Vi ønsker å slå et slag for sliterne som sjeldent stjeler de store overskriftene i de lavere divisjonene, skriver NordicBets PR-manager Joakim Ingebrigtsen i en mail til A-sporten.

– Vår breddefotballekspert Jørgen Tjærnås har plukket ut 13 av sine favoritter, og nå er det publikum som skal stemme frem vinneren, fortsetter han.

Alta IF-kaptein Mats Frede Hansen er en av disse 13 midtstopperne som har blitt plukket ut. Han er en av tre spillere i den siste «semifinalen».

– Mats Frede Hansen er enda en av mine favoritter fra det siste tiåret. Finnmarkingen startet karrieren i Bjørnevatn, og via opphold i Kirkenes og Bossekop i 3. divisjon gikk turen til Alta før 2013-sesongen. Siden den gang har han knapt misset en kamp for Finnmarks beste lag. Det ble opprykk på første forsøk, og dermed én sesong på nest øverste nivå, men siden 2015 har Alta igjen vært å finne i 2. divisjon. Og med Hansen som en stadig viktigere spiller. Flere ganger har jeg tatt ham med enten på årets lag eller på vårens lag. Selv om han er relativt lav til å være midtstopper, så legger 29-åringen sjelden noe imellom i duellene. 43 gule og 2 røde kort har blitt beholdningen i Alta-karrieren, skriver Jørgen Tjærnås i sin begrunnelse. Stemmegivningen foregår på Twitter, og de som vil kan avgi sin stemme her!

Fra før er Jahn-Ove Wiik (Træff, Løv-Ham, Åsane, Fyllingsdalen), Dardan Mehmeti (Fredrikstad, Kvik Halden) og Sondre Skulstad (Spjelkavik) klare for finalen.