På tross av sine ti scoringer var han ikke fornøyd med verken lagets eller egen innsats.

– Vi spilte ikke noen god kamp i dag. Vi må bare jobbe enda hardere, sier han.

Dommerne havnet i fokus gjennom en rekke tvilsomme avgjørelser. Ammar ønsket ikke å si noe om de svartkleddes innsats.

Viktig spiller

Trener Erlend Vikdal la ikke skjul på at det var viktig å få inn Ammar, som spilte både strek og kant i løpet av kampen.

– Han kom inn og scoret ti mål. Beligh kommer til å bli viktig for oss fremover, fastholder han.

Etter at dommerne hadde blåst av kampen var Vikdal glad for at sesongens første poeng var et faktum, men han skulle så gjerne hatt to.

– Det var litt skuffende at vi ikke klarte å sette matchballen på slutten, men forbedringen fra forrige kamp var markant. Nå er vi på gang, fastslår han.

Tok ansvar

Treneren har tidligere etterlyst at enkeltspillere tar ansvar. Det syntes han skjedde i mye større grad mot Nærbø enn tidligere.

– Det var flere som spilte meget bra. Blant andre sto målvaktene godt. Nils Olav Agledahl sto godt i førsteomgang, mens Jan Nikolaisen hadde mange viktige redninger etter hvilen, sier han.

– Hvorfor ble Agledahl tatt av etter den gode førsteomgangen?

– Jeg byttet i pausen fordi Jan er mer rutinert og en matchvinner. Han sto meget bra på slutten, så jeg synes jeg lyktes bra med det trekket, sier Vikdal.

Inkonsekvent

Like fornøyd var han ikke med Knut Brateng og Peter Paulsboe.

– Jeg synes dommerne var inkonsekvente. Like forseelser ble ulikt pådømt, og de aller fleste gangene gikk det i favør av Nærbø. Men det må sies at de var gode på slutten av kampen, og det var ikke på grunn av dommerne vi ikke tok full pott, kommenterer treneren, som ser frem til bortekampene mot Oppsal og Romerike førstkommende helg.

– Det bør være muligheter for å plukke mange poeng i de to neste kampene, men vi bør prøve å luke vekk noen av de billige baklengsmålene vi slipper inn. Det er fortsatt for mange av dem, avslutter han.

Kampfakta:

Alta IF - Nærbø 35-35 (17-20)

Mål: Beligh Ben Ammar 10, Ottar Pettersen 7(2), Marwan Hitana 4, Håvard L. Johansen 3 (1), Jan Ivar Buljo 3, Kristian Agledahl 3, Torstein Simonsen 2

Toppscorer Nærbø: Frank Ove Lode 11

Utvisninger: Alta 4x2 min, Nærbø 1x2 min

Dommere: Knut Brateng og Peter Paulsboe

Tilskuere: Cirka 175

Beligh Ben Ammar Foto: Arne Reginiussen