– Han var god i kampen mot oss her oppe i Alta, og vi har også fått gode rapporter på han fra andre hold. Rune Berger tar seg av kontakten med spilleren, sier Bjørn Steinar Lampe i sportslig utvalg i Alta IF.

Anvendelig

22-åringen fra Hadeland har tidligere spilt flere sesonger i Raufoss. Han kan brukes på flere plasser.

– Sørumshagen har spilt både midtbane og stopper. Jeg har ringt han og presentert opplegget vårt, nå skal han få bruke litt tid på å vurdere alternativene sine, så håper vi å få han hit opp for å trene med oss, sier Berger, som har fått ansvaret med å ta seg av den daglige oppfølgingen av spillere for sportslig utvalg.

– Alta IF har et sportslig utvalg som jobber på dugnad, så vi har blitt enige om at jeg skal ha et utvidet ansvar i forhold til oppfølging av spillere i tillegg til spillerutviklingsjobben og stillingen på videregående. Det har fungert bra til nå, kommenterer Berger.

Enormt talent

Tidligere Raufoss og Gjøvik-Lyn-keeper Cato Nilsen kjenner godt til Sørumshagen.

– Han var et enormt talent da han ble hentet til Raufoss, men har ikke helt fått ut det potensialet jeg vet han har. Amund er imidlertid en bra fotballspiller, med bra teknikk og et godt fotballhode. Han er også treningsvillig, og har lyst til å bli god. Dersom han kommer inn i en bra treningsgruppe med en flink trener vil han nok utvikle seg og bli enda bedre enn han er per i dag, sier 35-åringen.

Han har ingen problemer med å anbefale Sørumshagen til sin tidligere klubb i nord.

– Han vil nok bli en bra forsterkning, fastholder Nilsen, og lover å legge inn et godt ord for Alta IF.

Sørumshagens kontrakt med Gjøvik-Lyn gikk forøvrig ut etter denne sesongen.

Amund Sørumshagen Foto: gjovik-lyn.no