Den tidligere Alta IF-spilleren har scoret to mål på to kamper. Faktisk er han den eneste Haugesund-spilleren som har scoret mål denne sesongen. Men noen heltestatus synes han ikke at han har fått.

– Det skal nok mer til for å få heltestatus, men det var viktig for meg å få en god start i en ny klubb. Jeg kom hit for å bli en bedre fotballspiller, og det synes jeg at jeg har klart på noen måneder. Tror nok jeg trengte et lite spark i ræva for å komme meg videre i karrieren, fastholder Hansen.

Omskolert

I Haugesund har han blitt omskolert til sentral midtbanespiller. Det er en posisjon han trives godt i.

– Jeg spilte kant en stund av den første treningskampen, men etter en omgang ble jeg flyttet inn sentralt. Etter det har jeg spilt der. Det er voldsom kamp om plassene på midtbanen, så jeg må holde meg skjerpet for å beholde plassen, sier han.

God start

Haugesund har fått en god start på sesongen, det forsmedelige tapet mot Ålesund til tross.

– Hjemmeseieren forrige kamp hjalp veldig på. Å bli matchvinner var selvfølgelig også artig for meg. Denne runden klarte vi nesten å stjele poeng fra Ålesund, men det ble dessverre tap til slutt, opplyser lyngsværingen.

Han har også kommet godt i gang med livet i sin nye by.

– Jeg trives godt her i Haugesund. Har kjøpt meg leilighet, og jobber litt som spaltist i en avis ved siden av fotballen. Jeg fikk forresten virkelig oppleve deadlinespøkelset i natt, har sittet våken langt utover natta og skrevet, smiler en trøtt Hansen.

At det går så bra i den nye klubben er en stor personlig opptur etter alt rotet rundt den planlagte TIL-overgangen i fjor.

– Det er godt å få bevist for alle at jeg ikke er så jævla dårlig likevel. Uansett var det nok bra for meg å komme til en klubb hvor jeg får spille, og hvor ingen har hørt om meg. Her har jeg måttet bevise alt selv, og det holder meg skjerpet, konstaterer han.

Holder kontakten

Selv om Hansen er borte fra Alta IF holder han god kontakt med gamle lagkamerater. Både Tor-Mattis Kåven, Sami Sakka og Tore Reginiussen snakker han med jevnlig.

– Det er artig at de også lykkes. Tor-Mattis gjør det bra i Løv Ham, og Tore spilte en meget god kamp sist, sier Hansen.

For Haugesunds del tror ikke Hansen det er realistisk med opprykk denne sesongen, men i løpet av noen år vil klubben opp i eliteserien.

– Dette er klubb med ambisjoner. Tidligere Rosenborg-trener Rune Skarsfjord bygger et lag som på sikt skal være godt nok for å være med å kjempe helt i toppen. Vi har en bred stall og frykter ingen, fastholder Hansen. Han legger ikke skjul på at tippeligaspill frister.

– Jeg vil jo selvfølgelig prøve meg i Tippeligaen før karrieren er slutt, men veien frem dit er fortsatt lang, avslutter midtbanespilleren.

PERSONLIG REVANSJE: Jørn Hansen legger ikke skjul på at suksessen i Haugesund den siste tiden er en stor opptur etter TIL-surret i fjor.